Μεγάλη και Ειρηνική η Πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία

Ολοκληρώθηκε η μεγάλη ειρηνική Πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία.

Μικρής έκτασης ήταν τα επεισόδια στη φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου που βρήκε το πραγματικό, ειρηνικό και δημοκρατικό, νόημά της.

Αργά το βράδυ στα Εξάρχεια και τους γύρω δρόμους μιά χούφτα αναρχικών και αντιεξουσιαστών επιτέθηκε σε αστυνομικού. Πραγματοποιήθηκαν δεκάδες προσαγωγές.

Δημοσιογράφος στα Εξάρχεια δέχτηκε επίθεση από άνδρες των ΜΑΤ, ενώ στο κεφάλι φαίνεται πως έχει τραυματιστεί και μια κοπέλα μετά την επιχείρηση στην πλατεία.

Γενικά είχαμε 28 συλλήψεις και 41 προσαγωγές

Χωρίς λόγια!

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

«Ο “τουρίστας” Τσίπρας έκανε πορεία μέχρι τη Μεγάλη Βρετανία» ήταν το δηκτικό σχόλιο της Νέας Δημοκρατίας για την παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ νωρίτερα στην πορεία για την ιστορική επέτειο του Πολυτεχνείου.

«Η πορεία είχε προορισμό την αμερικανική πρεσβεία. Ο Αλ. Τσίπρας σταμάτησε κάπου στη Μεγάλη Βρετανία. Ίσως πήγε για απογευματινό τσάι. Πήγε, είδε, έφυγε. Τουρίστας και στις διαδηλώσεις. Ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ σε μια εικόνα» αναφέρει χαρακτηριστικά η ΝΔ.

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Νωρίτερα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη, άγνωστοι έριξαν μολότοφ στην οδό Αρριανού, στο κέντρο της πόλης.

Από τη φωτιά που προκλήθηκε, σημειώθηκαν ζημιές σε σταθμευμένα ΙΧ.

Η αστυνομία προχώρησε σε περιορισμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, ενώ κάτοικοι της περιοχής, με λάστιχα προσπαθούσαν να σβήσουν τη φωτιά.

Δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με χημικά και βόμβες κρότου λάμψης για να διαλύσουν τους αντιεξουσιαστές.