Σήμερα η «μητέρα των μαχών» Τσιτσιπά-Τιμ

Τον αντίπαλό του στον τελικό των ATP Finals έμαθε το βράδυ του Σαββάτου ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο 21χρονος, ο οποίος χτες το μεσημέρι θριάμβευσε απέναντι στον Ρότζερ Φέντερερ, το βράδυ της Κυριακής στις 20:00 ώρα Ελλάδας θα αντιμετωπίσει τον Ντομινίκ Τιμ!

Ειδικότερα, ο Έλληνας τενίστας, μετά τον θρίαμβο με 2-0 σετ (6-3, 6-4) επί του Ρότζερ Φέντερερ, αγωνίζεται απόψε  στον τελικό του ATP Finals, με αντίπαλο τον Αυστριακό Ντόμινικ Τιμ, Νο 5 στην παγκόσμια κατάταξη του τένις.

Tιμ-Τσιτσιπάς: Το παρελθόν τους

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά, που ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Τιμ, καθώς οι δυο τους έχουν αναμετρηθεί έξι φορές στο παρελθόν, με τον Αυστριακό τενίστα να μετρά τέσσερις νίκες και ο Τσιτσιπάς δύο.

Τσιτσιπάς και Τιμ βρέθηκαν στο court, πριν ένα μήνα και συγκεκριμένα στον τελικό του China Open, όπου εκεί ενώ ο Έλληνας τενίστας προηγούνταν με 1-0 σετ, στη συνέχεια ο Τιμ πήρε τα δύο επόμενα σετ και κατέκτησε τον τίτλο.

Ο Στέφανος θα τα δώσει όλα για τον μεγαλύτερο τίτλο στην καριέρα του και στα παιχνίδια απέναντι σε Ζβέρεφ, Μεντβέντεφ, Ναδάλ και Φέντερερ απέδειξε ότι έχει την ποιότητα, την κλάση και ό,τι άλλο χρειάζεται για να κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπο.

Αν τα καταφέρει, θα γράψει ιστορία και θα κάνει για μια ακόμα φορά περήφανους όλους τους Ελληνες…

Η νίκη του Τσιτσιπά επί του Φέντερερ πριν τον τελικό

Στον χθεσινό ημιτελικό κόντρα στον «θρύλο» Ρότζερ Φέντερερ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδειξε πόσο αποφασισμένος και προσηλωμένος στο στόχο του ήταν.

Μάλιστα το μπρέικ από νωρίς  στο σερβίς του Ελβετού του έδωσε ένα προβάδισμα και μία ασφάλεια μέχρι την νίκη με 2-0 σετ.

Τσιτσιπάς: Δεν θα αφήσω τίποτα στην τύχη στον τελικό

«Τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα», δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά τη σπουδαία του νίκη επί του «βασιλιά» Ρότζερ Φέντερερ.

«Θυμάμαι τον εαυτό μου, τότε που ήμουν παιδάκι και παρακολουθούσα τους αγώνες. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα στεκόμουν εδώ που είμαι τώρα, αλλά αυτό συνέβη στ’ αλήθεια. Τα όνειρά όντως γίνονται πραγματικότητα», συμπλήρωσε.

«Ήταν κάτι που μου άξιζε. Έχω δουλέψει πολύ σκληρά για να φτάσω εδώ, στα μεγάλα σαλόνια» δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «δεν θέλω να αφήσω τίποτα στην τύχη θα είμαι απαιτητικός στον αυριανό αγώνα».

Σημειώνεται πως η «μάχη των μαχών» θα ξεκινήσει  στις 20:00 ώρα Ελλάδας το βράδυ της Κυριακής.