Σάλος έχει ξεσπάσει στην Αδελαίδα για ακατάλληλα emails

Αδελαίδα.- Τις τελευταίες μέρες η Αδελαΐδα -και όχι μόνο-«βουίζει» από ψιθύρους που έχουν να κάνουν με την Αυτοκέφαλο Ορθόδοξη Εκκλησία Αμερικής και Αυστραλίας, στην οποία υπάγεται η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Νότιας Αυστραλίας.
Συγκεκριμένα στάλθηκαν emails σε διάφορα άτομα (και στο «Νέο Κόσμο») με «αυστηρώς ακατάλληλο» περιεχόμενο.
Ο αποστολέας των μηνυμάτων είναι άγνωστος.
Στα μηνύματα που αποστέλλονται περιέχονται και άλλες βαρύτατες κατηγορίες.
Ο «Νέος Κόσμος» ζήτησε τόσο από τον Γ. Γραμματέα της Κοινότητας Π. Πύρο όσο και τον Πρόεδρό της, κ. Βασίλη Γκόνη να μας εξηγήσουν τι ακριβώς συμβαίνει.
Aπάντησε εγγράφως ο κ. Γκόνης με την ακόλουθη δήλωση:
«Δημόσια Δήλωση του Κυρίου Βασίλη Γκόνη
Πρόεδρος, Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας ΝΑ, Inc
19 Νοεμβρίου 2019
Στις 13 Νοεμβρίου 2019, μέλη του προσωπικού της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας ΝΑ (GOCSA) έλαβαν μήνυμα μέσω email (ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) από άγνωστη πηγή, που περιλάμβανε συνημμένα σε μορφή εικόνων και επικοινωνιών. Οι εικόνες και τα συνημμένα απεικόνισαν εξαιρετικά ακατάλληλο περιεχόμενο και επικοινωνίες και ως τέτοιο έθεσαν θέματα τα οποία η GOCSA (Κοινότητα) παίρνει πολύ σοβαρά.
Αμέσως μετά τη λήψη του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα ΝΑ
• Ανέφερε το θέμα στην αστυνομία
• Ξεκίνησε τη δική της έρευνα και
• Ζήτησε από εξωτερικούς νομικούς συμβούλους και ιατροδικαστικούς εμπειρογνώμονες βοήθεια με την έρευνα.
Ένας υπάλληλος έχει αποσυρθεί έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα.
Η έρευνα θα διεξαχθεί ταχέως. Εν αναμονή αυτού, και λαμβάνοντας υπόψη τη φύση του θέματος, δεν θα γίνουν περαιτέρω σχόλια έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα.”
Με το θέμα αυτό ασχολήθηκε και η αγγλόφωνη ιστοσελίδα της Αδελαίδας InDaily η οποία ρώτησε τον κ. Γκόνη αν «ο υπάλληλος που αποσύρθηκε είναι ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος» ο κ. Γκόνης έδωσε την ίδια απάντηση που έδωσε και στο «Νέο Κόσμο».
Ουσιαστικά ζήτησε να περιμένουμε την ολοκλήρωση της έρευνας.
Το InDaily ζήτησε μέσω μηνύματος από τον ίδιο τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο αν είναι αυτός που εικονίζεται σε φωτογραφίες στα emails που στάλθηκαν σε διάφορα άτομα και φορείς (και στο «Νέο Κόσμο») αλλά έως χθες δεν είχε πάρει απάντηση.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία με το αγγλόφωνο site ο Μητροπολίτης περιορίστηκε να πει: «Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να μιλήσω τώρα».
Εξάλλου και οι προσπάθειες του «Νέου Κόσμου» να μιλήσει με τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο απέβησαν άκαρπες.
*Ο «Νέος Κόσμος», για την ώρα αποφεύγει να δημοσιοποιήσει στοιχεία που έχει στην κατοχή του και πιστεύει πως το Δ.Σ. της Ελληνικής Κοινότητας της Ν. Αυστραλίας θα λειτουργήσει με σοβαρότητα και διαφάνεια, αλλά και αυστηρότητα για να προστατεύσει το κύρος του ιστορικού οργανισμού και όταν ολοκληρωθεί η έρευνα θα δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις και απαντήσεις στην ομογένεια.
*Στο μεταξύ τα emails ασχολούνται και με τον πρώην διάκο Μάρκο ο οποίος, όπως λέγεται, χειροτονήθηκε πριν λίγες μέρες σε Αρχιμανδρίτη.
Μέλη της Κοινότητας ζητούν να μάθουν πότε χειροτονήθηκε Αρχιμανδρίτης και από ποιόν.
Ο κληρικός Μάρκος είχε χειροτονηθεί διάκος στον Άγιο Σπυρίδωνα του Clayton της Μελβούρνης από όπου παύτηκε λόγω της συμπεριφοράς του, όπως μας ειπώθηκε.
Η Κοινότητα Clayton, όπως είναι γνωστό, επέστρεψε στους κόλπους της Αρχιεπισκοπής και του Αγίου Σπυρίδωνα θα την επισκεφθεί ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος.