Συμβιβάστηκαν οι παράγοντες της Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης

Νέα Υόρκη.– Σε συμβιβαστική λύση κατέληξαν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, νέα και παλαιά, προκειμένου να ξεπεραστεί η θύελλα και η Ομοσπονδία να ηρεμήσει.

Ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Απόστολος Τομόπουλος μετά τη λήξη της συνεδρίασης μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος  ανακοίνωσε ότι «το βράδυ της Δευτέρας, 18 Νοεμβρίου συνήλθε ως σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο ως είχε τον Ιούνιο του 2018 με εξαίρεση των παραιτηθέντων.

Το Συμβούλιο ακύρωσε τις αποφάσεις του πρόσφατου συμβουλίου και διόρισε την μέχρι πρότινος β΄ αντιπρόεδρο Νομική Καστανά στο αξίωμα της γενικής γραμματέως της Ομοσπονδίας. Συγχρόνως επικύρωσε την προηγούμενη απόφαση του συμβουλίου για τον διορισμό του Ηλία (Λου) Κάτσου ως προέδρου της Επιτροπής Παρελάσεως και του Βασιλείου Γκουρνέλου, ως συμπροέδρου. Οι αποφάσεις αυτές θα τεθούν επί τάπητος στη γενική συνέλευση της Πέμπτης 21 Νοεμβρίου 2019.

Τη συνεδρίαση της Δευτέρας, είχε συγκαλέσει η επιτροπή των πρώην προέδρων προκειμένου να δοθεί οριστικό τέλος στις διαμάχες που έχουν ξεσπάσει μετά την παρέλαση στους κόλπους της Ομοσπονδίας και να εξεταστεί η νομιμότητα των αποφάσεων του προσφάτου διοικητικού συμβουλίου όπου έγιναν διαγραφές και μεταγραφές αξιωματούχων, μεταξύ των οποίων ο διορισμός του Βασιλείου Γκουρνέλου στο αξίωμα του α΄ αντιπροέδρου, του Χρήστου Βουρνά ως γενικού γραμματέα, καθώς επίσης και του συμβούλου Δημήτρη Παλιούρα ως ταμία της Ομοσπονδίας.

Η συνεδρίαση στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια ήταν κεκλεισμένων των θυρών. Παρέστησαν η νομική σύμβουλος της Ομοσπονδίας Μεμή Σταθάτου – Φουλτζιέρη και οι πρώην πρόεδροι Απόστολος Τομόπουλος, Γεώργιος Γεωργόπουλος, Νίκος Διαμαντίδης και Δημήτριος Καλαμαράς, οι οποίοι κατά κάποιον τρόπο είχαν αναλάβει και ρόλο διαιτητή.

Ο Πέτρος Γαλάτουλας και οι άλλοι αξιωματούχοι πλην των Διονυσίου Πυλαρινού και Αθανασίου Αρώνη, παραμένουν στις θέσεις τους. Η Νομική Καστανά αναλαμβάνει τα καθήκοντα της γενικής γραμματέως και ο Δημήτριος Παλιούρας του ταμία της Ομοσπονδίας».

Ερωτηθείς για τα αναπληρωματικά μέλη που στην πρόσφατη συνεδρίαση είχαν κληθεί στο συμβούλιο και τους είχαν παραχωρηθεί θέσεις κλειδιά ο κ. Μεϊμάρογλου επεσήμανε ότι «ακυρώθηκαν οι αποφάσεις και ότι από τους αναπληρωματικούς συμμετέχουν μόνον ο Νικόλαος Κωστόπουλος και ο Παναγιώτης Μιχαλέας, οι οποίοι ήταν πρώτη στην τάξη των αναπληρωματικών».

Οι κ.κ. Κωστόπουλος και Μιχαλέας αναλαμβάνουν τις θέσεις του Αθανασίου Αρώνη και της Κική Χρυσομαλλίδη που έχουν παραιτηθεί.