Πρώην γραμματέας Φρουζή στην προανακριτική: Δεν μου ασκήθηκαν πιέσεις – Δεν είδα βαλίτσες

Ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, που ελέγχει τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, κατέθεσε την Τρίτη, η Μαρία Μαραγγέλη, πρώην γραμματέας του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Novartis Κωνσταντίνου Φρουζή η οποία είχε απολυθεί από τον φαρμακευτικό κολοσσό αφού κατέθεσε στην ανακρίτρια Διαφθοράς για το μεγάλο σκάνδαλο.

Η κ. Μαραγγέλη απάντησε αρνητικά σε ερώτημα για το αν έχει δεχτεί πιέσεις από εισαγγελείς ή από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλο ενώ δήλωσε πως δεν γνωρίζει προσωπικά τον Δ. Παπαγγελόπουλο.

Επίσης, αρνήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα που την παρουσίαζαν ως “προστατευόμενη μάρτυρα”, σημειώνοντας πως δεν διαθέτει την οικονομική δυνατότητα προκειμένου να προσφύγει κατά των δημοσιευμάτων αυτών.

Σε ερώτηση του προέδρου της επιτροπής αν έχει εξεταστεί ποτέ από αρχές στην Ελλάδα ή εξωτερικό τόνισε πως τον Οκτώβρη του 2017 κατέθεσε μετά από κλήση Τουλουπακη και παρουσία δυο εισαγγελέων. Επίσηςε ότι στις αρχές του 2018 κατέθεσε ξανά στο τμήμα εγκλημάτων κατά της διαφθοράς ενώ τόνισε πως ποτέ της δεν κατέθεσε στο εξωτερικό.

Η πρώην γραμματέας του Φρουζή απάντησε σε μία σειρά από ερώτηματα:

– Έχετε δει καταθέσεις των Κελέση και Σαράφη;

-Από δημοσιεύματα

-Υπέπεσε στην αντίληψη σας δωροδοκία Λοβέρδου;

-Όχι

– Των Γεωργιάδη και Λυκουρέντζου;

-Όχι

-Είχατε δει βαλίτσες;

-Όχι. Πάντα ο Φρουζης κρατούσε τη μαύρη τσάντα του

Σε σχέση με την κ. Τουλουπάκη τόνισε πως «δεν ήταν στην κατάθεση. Δεν τη συνάντησα ποτέ εκτός διευκρινιστικών καταθέσεων που ήταν εντός».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε αν γνωρίζει για δωροδοκία Αβραμόπουλου. «Όχι δεν ήταν το αντικείμενο μου ο τομέας των εμβολίων», είπε.

Τόνισε πως υπήρξαν συναντήσεις Φρουζή με τον Γιάννη Στουρναρα λόγω του ρόλου και των αρμοδιοτήτων Φρουζή. «Ο Φρουζής χρησιμοποιούσε τη θέση του ΣΦΕΕ για τη Novartis» είπε χαρακτηριστικά.

Υποστήριξε ακόμα πως υπήρξε παράτυπη εκλογή, στο ΣΦΕΕ χωρίς να αλλάξει καταστατικό γιατί ο Φρουζής βγήκε πρόεδρος ενώ ήταν αντιπρόεδρος και όχι πρόεδρος εταιρίας.

Όμως παραδέχεται πως ο Φρουζης ψηφίστηκε ενώ είχε κι ανταγωνιστή. Έκανε, είπε η κ. Μαραγγέλη εκλογικό αγώνα. Παραδέχθηκε, τελικά, πως υπήρξε εκλογή και πως η ίδια έστελνε προεκλογικές επιστολές.

Εν συνεχεία υποστήριξε πως ο Φρουζής συναντούσε τον Ανδρέα Λοβέρδο παραπάνω από μία  φορά.

«Θυμάμαι που μου έλεγε να κλείσω ραντεβού. Το ίδιο και με Στουρναρα. Έκλεισε ραντεβού και με τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Μου είχε ζητήσει χαμηλόφωνα να το κάνω. Η συνάντηση έγινε στο Μαξίμου αλλά δεν θυμάμαι πότε», συνέχισε.

-Εσείς προσωπικά αντιληφθήκατε επικοινωνία Φρουζή με Λοβέρδο;

-Οχι

Ακούσατε ποτέ ότι ο Λοβερδος απαιτεί χρήματα σε βαλίτσα;

– Οχι

«Δεν είδα βαλίτσα με χρήματα»

Υποστήριξε πως δεν είδε βαλίτσα με χρήματα απαντώντας σε  σχετικό ερώτημα του Θάνου Πλεύρη.

Πλευρης: Βαλίτσες είδατε; Ο Φρουζης κρατούσε πάντα μια μαύρη βαλίτσα με ροδάκια samsonite

Μαραγγελη: Samsonite βαλίτσα με χρήματα που να έφυγε από τη Novartis με Φρουζη για Σαμαρά δεν έχω δει. Αν έφευγε ο Φρουζης από το γραφείο του θα τον έβλεπα εγώ κι άλλοι πολλοί. Δεν έγινε κάτι τέτοιο.

Ακόμα είπε πως «έγινε έλεγχος από τη Novartis σε βάρος Φρουζή για τα ακριβά αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσε. Κάθε 15 μέρες άλλαζε αυτοκίνητο. Μου ζήτησε να πάρω τη Πόρσε στο σπίτι και αρνήθηκα! Το 2010 η εταιρεία πέταγε».

«Τότε ήταν υπουργός η κυρία Ξενογιαννακοπουλου; » ρωτήθηκε στη συνέχεια και απάντησε: «Δεν θυμάμαι ραντεβού μαζί της. Ο Φρουζης πήγαινε τότε στο υπουργείο εμπορίου. Συνέχεια. Ήμασταν τέλεια τότε. Παίρναμε τότε πολύ μεγάλα μπόνους».

«Το 2016-17 πήραμε μπόνους», υποστήριξε ακόμα και είπε πως δεν γνωρίζει πως πήγαινε η εταιρεία οικονομικά ούτε και για τις ζημίες του 2014.

«Δεν γνωρίζω να υπήρχαν δωροδοκίες πολιτικών προσώπων», επανέλαβε προσθέτοντας ωστόσο: «Σέβομαι τις διαδικασίες της εταιρείας. Δεσμεύομαι από τη ρήτρα της Novartis που είναι ουσιαστικά πιο πάνω από τη δικαιοσύνη».

Ο κ. Φρουζής εκδιώχθηκε το 2015, δεν αποχώρησε από τη Novartis

Ισχυρίστηκε πως: «Ο κ. Φρουζής εκδιώχθηκε το 2015 για εσωτερικές ατασθαλίες, δεν αποχώρησε από τη Νοβάρτις. Το ξέρω γιατί συνέτασσα τα κείμενα. Από το 2015 δεχόμουν ατέλειωτες απειλές. Στις 24/09/2015 όταν αποχώρησε γιατί βρέθηκαν ατασθαλίες δέχθηκα ένα μήνυμα από το κινητό του, το έχω ήδη καταθέσει. Χρησιμοποιεί ως όχημα το γιό του Δημήτρη, με απειλούσε για να μην μιλήσω για τις εσωτερικές ατασθαλίες».

Πλεύρης: Δημοσιεύματα σας παρουσιάζουν ως προστατευόμενο μάρτυρα

-Δεν σχολιάζω τα δημοσιεύματα

Πλεύρης: Γιατί δεν προσφύγατε εναντίον τους;

-Δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να μπω σε τέτοια διαδικασία

-Ξέρετε για πιέσεις από εισαγγελείς και Παπαγγελόπουλο

– Οχι

-Γνωρίζετε τον Παπαγγελόπουλο;

-Όχι

newpost.gr