Τότεναμ – Ολυμπιακός 4-2 Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με 2-0!

Μια βραδιά που μέχρι το 1ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, φάνταζε μαγική, ονειρική. Ο Ολυμπιακός πάτησε την Τότεναμ για 45 λεπτά. Της έβαλε 2 γκολ (Ελ Αραμπί, Σεμέδο), μπορούσε και 3ο και συνολικά κυριάρχισε σε ολόκληρο το ημίχρονο.

Αλλά… Αλλά ένα ασύλληπτο λάθος του Μεριά στο 45+1, ένα καταστροφικό «τσαφ», έστρωσε την μπάλα στον Ντέλε Αλι και έβαλε την Τότεναμ στο παιχνίδι από το… πουθενά.

Ενα ακόμη του Βούλγαρου διαιτητή (50′) οδήγησε στην ισοφάριση από τον Κέιν και κάπου εκεί τα πράγματα έγιναν δύσκολα.

Ο Ολυμπιακός πίεσε, προσπάθησε, αλλά μετά το 65′ κουράστηκε, δεν είχε φρεσκάδα, με αποτέλεσμα ομάδα του Μουρίνιο να εκμεταλλευτεί τα δώρα και τελικά να πάρει μια… απρόσμενη νίκη με 4-2, με ακόμη δύο γκολ από Κέιν και Οριέ.

CHAMPIONS LEAGUE / ΟΣΦΠ – ΤΟΤΕΝΑΜ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)

Αναλυτικότερα,

Οι Ερυθρόλευκοι ήταν εξαιρετικοί στο πρώτο ημίχρονο, καθώς προηγήθηκαν 2-0 από το 19’ χάρη σε γκολ των Ελ Αραμπί (6’) και Σεμέδο (19’). Μια βραδιά που έδειχνε πως οδεύει σε θρίαμβο μετατράπηκε σε… εφιάλτη, με το λάθος του Μεριά, που «χάρισε» τη μείωση του σκορ στον Άλι (45+1’) να αποδεικνύεται καθοριστικό.

Ο διαιτητής Γκιόργκι Καμπάκοφ δεν είδε καθαρό φάουλ πριν το 2-2 του Κέιν στο 50’ και οι Λονδρέζοι γύρισαν το ματς χάρη σε γκολ του Οριέ (73’) και το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Κέιν (77’).

Με το αποτέλεσμα αυτό, η Τότεναμ προκρίθηκε μαθηματικά, αφήνοντας τον Ολυμπιακό εκτός συνέχειας. Οι Ερυθρόλευκοι έμειναν στον έναν βαθμό και θα τα παίξουν όλο για όλα στο «Γ. Καραϊσκάκης» την τελευταία αγωνιστική (11 Δεκεμβρίου), όπου θέλουν μόνο νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα (3 βαθμοί) για να συνεχίσουν στο Europa League.

Το ματς

Μεγάλη έκπληξη προκάλεσε η μορφή του αγώνα στα πρώτα λεπτά, αφού αντί η Τότεναμ να μπει δυναμικά, όπως περίμεναν οι περισσότεροι, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ορμητικά και επέβαλλε τον ρυθμό του. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης μόλις στο 3’, με τον Μασούρα να σουτάρει δυνατά και τον Γκαζανίγκα. Ωστόσο, ο γκολκίπερ της Τότεναμ δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να αποτρέψει το 1-0 του Ολυμπιακού στο 6’. Ο Ελ Αραμπί έκανε όμορφη ντρίμπλα στον Γουίνκς και στη συνέχεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με τρομερό αριστερό σουτ από μακρινή απόσταση!

Στο 13’ ο Σα έσωσε τον Ολυμπιακό με μεγάλη απόκρουση σε κεφαλιά του Σον και στο 17’ οι Πειραιώτες έφτασαν μια… ανάσα από το γκολ, αλλά ο Ποντένσε καθυστέρησε να εκτελέσει σε τετ α τετ με τον Γκαζανίγκα και τον πρόλαβε με σωτήριο τάκλιν ο Σάντσες. Αυτό που δεν κατάφερε ο Πορτογάλος, το πέτυχε ένας συμπατριώτης του, ο Σεμέδο. Στο 19’ ο Μασούρας εκτέλεσε κόρνερ, ο Γκιλιέρμε έκανε φανταστικό «τακουνάκι» και ο Σεμέδο σκόραρε με κοντινή προβολή «γράφοντας» το 2-0 για τον Ολυμπιακό!

Οι Ερυθρόλευκοι έριξαν τον ρυθμό του αγώνα και στέκονταν εξαιρετικά, αφού παρά την κατοχή μπάλας και τα πολλά γεμίσματα της Τότεναμ, οι διάδρομοι προς την περιοχή του εξαιρετικά στημένου Ολυμπιακού ήταν κλειστοί. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς δεν κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με 2-0 εξαιτίας μιας κακής στιγμής του Μεριά. Στο 45+1’ ο Τυνήσιος αμυντικός δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της μπάλας μετά από χαμηλή σέντρα του Οριέ. Ο Άλι περίμενε ολομόναχος στη μικρή περιοχή, εκμεταλλεύτηκε το «δώρο» του Μεριά και μείωσε σε 2-1 με κοντινό πλασέ.

Η Τότεναν μπήκε με ανεβασμένη ψυχολογία στο δεύτερο 45λεπτο και πίεσε για το γκολ της ισοφάρισης. Στο 48’ ο Σάντσες έστειλε την μπάλα άουτ με κοντινή κεφαλιά, όμως στο 50’ ο Κέιν βρήκε στόχο. Ο Ολυμπιακός διαμαρτυρήθηκε πως υπήρξε φάουλ από μαρκάρισμα του Μόουρα στον Τσιμίκα, με τον διαιτητή να μην βλέπει παράβαση. Η μπάλα κατέληξε πλάγιο, το οποίο εκτελέστηκε γρήγορα και έφερε τον Μόουρα σε πλεονεκτική θέση από τη δεξιά πλευρά. Ο Βραζιλιάνος γύρισε χαμηλά και ο Κέιν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-2 με σουτ από το ύψος του πέναλτι.

Παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν πανικοβλήθηκε και ισορρόπησε το παιχνίδι, οι ποιοτικοί παίκτες της Τότεναμ έκαναν τη διαφορά και έφεραν την ολική ανατροπή του σκηνικού.

Στο 73’ η μπάλα έφτασε στον Οριέ έπειτα από σέντρα του Άλι και κεφαλιά του Σον και ο Αφρικανός την έστειλε στα δίχτυα, κάνοντας το 3-2 με «καλοζυγισμένο» διαγώνιο σουτ στην κίνηση. Πριν ο Ολυμπιακός προλάβει να συνέλθει, ο Κέιν έκανε το τελικό 4-2 με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ, αφού ξέφυγε από την άμυνα του Ολυμπιακού.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ: Ο Γιασίν Μεριά έκανε ακόμα ένα σοβαρό λάθος, από αυτά που έχουν «γεννήσει» την έντονη κριτική που δέχεται το τελευταίο διάστημα, και με το λάθος του επέτρεψε στην Τότεναμ να ξαναμπεί στο ματς.

ΓΙΝΑΜΕ… ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με 4-3-3 παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Σα, με δίδυμο στόπερ τους Σεμέδο και Μεριά, δεξί μπακ τον Ελαμπντελαουί και αριστερό τον Τσιμίκα. Την τριάδα του άξονα συνέθεσαν οι Μπουχαλάκης, Γκιλιέρμε και Καμαρά. Στα δεξιά της επίθεσης κινήθηκε ο Ποντένσε, στα αριστερά ο Μασούρας και στην κορυφή ο Ελ Αραμπί.

Η Τότεναμ του Ζοσέ Μουρίνιο αγωνίστηκε με 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Γκαζανίγκα, με τετράδα στην άμυνα τους Οριέ, Αλντερβάιρελντ, Σάντσες και Ρόουζ. Το δίδυμο του άξονα αποτέλεσαν οι Ντάιερ και Γουίνκς, με τον Άλι να κινείται μπροστά τους. Ο Κέιν έπαιξε σε θέση σέντερ, έχοντας στα δεξιά του τον Μόουρα και στα αριστερά τον Σον.

Τότεναμ: Γκασανίγκα, Οριέ, Αλντερβάιρελντ, Σάντσες, Ρόουζ, Ντάιερ (29’ Έρικσεν), Γουίνκς, Άλι (82’ Ντομπελέ), Μόουρα (61’ Σισοκό), Σον, Κέιν

Ολυμπιακός: Σα, Ελαμπντελαουί, Μεριά, Σεμέδο, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Καμαρά, Μπουχαλάκης (74’ Βαλμπουενά), Ποντένσε (78’ Ραντζέλοβιτς), Μασούρας, Ελ Αραμπί (85’ Γκερέρο).

Η ΦΑΣΗ: Η μείωση του σκορ για την Τότεναμ (2-1) ήρθε σε πολύ κρίσιμο σημείο, δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Οι Λονδρέζοι μπήκαν στο δεύτερο μέρος με ανεβασμένη ψυχολογία, εκμεταλλεύτηκαν την ποιότητα των μονάδων τους και γύρισαν το παιχνίδι.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ… Ο Ολυμπιακός δικαίως διαμαρτυρήθηκε για φάουλ πριν το 2-2 της Τότεναμ, αφού ο Μόουρα δεν βρήκε καθόλου την μπάλα και πήρε τα πόδια του Τσιμίκα σε τάκλιν που επιχείρησε.

in.gr/ http://sportdog.gr