ΑΕΚ – Πανιώνιος 5-0

Στο τελευταίο ματς του Νίκου Κωστένογλου στον πάγκο της ΑΕΚ, οι ποδοσφαιριστές της Ένωσης τον αποχαιρέτησαν με τον καλύτερο τρόπο. Οι κιτρινόμαυροι μπροστά στον Καρέρα που παρακολουθούσε το ματς με τους Μελισσανίδη, Ίβιτς φιλοδώρησαν με πέντε τέρματα τον αξιόμαχο Πανιώνιο ο οποίος δεν έπαψε να παλεύει για να βγάλει κάτι θετικό στο παιχνίδι του.

Εκπληκτική εμφάνιση από τον Νέλσον Ολιβέιρα ο οποίος βρήκε τρεις φορές δίχτυα. Τρομερός ο Βέρντε ο οποίος αποθεώθηκε όταν παραβίασε την εστία των κυανέρυθρων με φοβερή εκτέλεση φάουλ. Η Ένωση, πλέον, περνάει στην εποχή Καρέρα με τον Ιταλό να καλείται ν’ ανεβάσει την ΑΕΚ αγωνιστικά ακόμα περισσότερο. Εξαιρετικός και ο Μπάρκας που σε δύο περιπτώσεις έσωσε την ομάδα του από δύσκολες στιγμές.

Ο Πανιώνιος μπήκε δυνατά στο παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τις εφετινές αδυναμίες στην κιτρινόμαυροι άμυνα. Οι παίκτες του Παπαβασιλείου πίεσαν ψηλά τους γηπεδούχους και επιχείρησαν να γίνουν επικίνδυνοι, κυρίως, με τον Αραμπούλι. Ωστόσο, ο Γεωργιανός φορ στο 3ο λεπτού προτίμησε αντί να τελειώσει τη φάση να κάνει μία… σκοτωμένη πάσα στον Μασούρα. Στην καλύτερη, πάντως, στιγμή των κυανέρυθρων στο πρώτο ημίχρονο, μίλησε η ποιότητα του Μπάρκα. Ο Ευαγγέλου από τα 31 μέτρα στο 12′ επιχείρησε απευθείας εκτέλεση, η μπάλα πήρε τροχιά προς την εστία, όμως ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ έσωσε την ομάδα με μία καταπληκτική επέμβαση.

Η ΑΕΚ μπορεί να πιέστηκε στην αρχή του πρώτου σαρανταπενταλέπτου, αλλά είχε έναν “καυτό” Ολιβέιρα στην επίθεση που το πήρε πάνω του. Ο Πορτογάλος στο 14΄σκόραρε εντυπωσιακά, όμως το τέρμα του δεν μέτρησε αφού ο βοηθός διαιτητής έδειξε οφσάιντ. Ο ακριβοπληρωμένος φορ της Ένωσης τρία λεπτά αργότερα (17ο λεπτό) έδειξε τη μεγάλη κλάση του.

Ο διεθνής επιθετικός στήθηκε σωστά, κατάλαβε το λάθος του Μασούρα, έκλεψε την μπάλα πλάγια της περιοχής του Πανιωνίου, πάτησε μέσα σε αυτή και μ’ ένα υπέροχο πλασέ έγραψε το 1-0 για την ομάδα του. Και στο 28ο λεπτό η Ένωση βρήκε δεύτερο γκολ και πάλι με τον Ολιβέιρα. Ο Λιβάγια χτύπησε καλά το κόρνερ από δεξιά, η μπάλα… ζωντάνεψε στο κουτί των κυανέρυθρων και ο Νέλσον Ολιβέιρα στο κατάλληλο τάιμινγκ πετάχτηκε στη φάση και έκανε τη δουλειά, στέλνοντας την ΑΕΚ με το υπέρ της 2-0 στ’ αποδυτήρια.

Αξίζει να σημειωθεί πως με αυτά τα δύο γκολ ο Ολιβέιρα στο α’ μέρος στο Ολυμπιακό Στάδιο έπιασε στην κορυφή της λίστας των πρώτων σκόρερ της εφετινής Super League 1 τον Σβιντέρσκι ο οποίος δεν σκόραρε στο ΠΑΟΚ – Ξάνθη και έμεινε στα 7 τέρματα.

Και σαν να μην έφτανε στον Πανιώνιο που βρέθηκε δύο γκολ πίσω, έχασε και τον Αραμπούλι. Ο Γεωργιανός παραπονέθηκε για πρόβλημα στους προσαγωγούς. Στη ροή του ματς κι ενώ ετοιμαζόταν ο Τσιλούλης να τον αντικαταστήσει ο πρώτος σκόρερ των Νεοσμυρνιωτών ενημέρωσε τον Παπαβασιλείου πως ήταν ΟΚ και ήθελε να συνεχίσει. Εν τέλει όμως πήγε πάλι στον πάγκο της ομάδας του και ζήτησε την αλλαγή του. Ο κόουτς του Πανιωνίου εκνευρίστηκε με τη συμπεριφορά του παίκτη, του τόνισε ότι η υγεία του προέχει και τον άλλαξε με τον Τσιλούλη που περίμενε κοντά στα 15 λεπτά για να λυθεί το θέμα του συμπαίκτη του.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Νέλσον Ολιβέιρα ολοκλήρωσε την MVP εμφάνισή του με χατ-τρικ. Η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι, ο Πορτογάλος ανέλαβε την εκτέλεση και στο 64ο λεπτό έγραψε το 3-0 της Ένωσης. Με αυτό το γκολ ο κιτρινόμαυρος φορ έφτασε τα οκτώ τέρματα εφέτος και είναι ο πρώτος σκόρερ της Super League 1.

Στον επίλογο του ματς, ο Ντανιέλε Βέρντε κατάφερε με εντυπωσιακό τρόπο αυτό που κυνηγούσε τόσους μήνες. Στο 77′ με μοναδική εκτέλεση φάουλ ζωγράφισε το 4-0 για την ΑΕΚ και αποθεώθηκε. Ο Μάνταλος από εκεί και μετά διαμόρφωσε το 5-0 στο 89ο λεπτό. Στο ματς κόντρα στον Πανιώνιο, οι γηπεδούχοι τα έκαναν όλα τέλεια. Βρήκαν πέντε γκολ μετά από σχεδόν δύο χρόνια και κράτησαν απαραβίαστη την εστία τους.