Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 0-3

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για τον Ολυμπιακό προκειμένου να θέσει τις βάσεις της νίκης επί του Παναιτωλικού, στο Αγρίνιο. Οι «ερυθρόλευκοι» επιβλήθηκαν με 3-0 των γηπεδούχων, με το τελικό σκορ να έχει διαμορφωθεί από τα πρώτα 45 λεπτά της αναμέτρησης και έκλεισαν τον πρώτο γύρο στην κορυφή του πρωταθλήματος, ισόβαθμοι του ΠΑΟΚ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε την ευκαιρία για ροτέισον απέναντι στην πιο αδύναμη ομάδα του πρωταθλήματος, που ολοκλήρωσε το πρώτο μισό στην κανονική περίοδο χωρίς νίκη. Ηγέτης του Ολυμπιακού ήταν ο Ελ Αραμπί που σκόραρε δύο φορές.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό με τον Ποντένσε, όταν ύστερα από την εξαιρετική συνεργασία Μασούρα, Γκιγιέρμε κι Ελ Αραμπί ο Μαροκινός βρήκε τον Πορτογάλο στην περιοχή κι εκείνος πλάσαρε τον Κνετ για το 0-1. Με τον Ολυμπιακό να κυριαρχεί αλλά να απειλείται στο 33΄, όταν ο Αριγίμπι με ωραία προσπάθεια και τεχνικό σουτ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Σα, οι «ερυθρόλευκοι» διπλασίασαν στο 41΄ τα τέρματά τους.

Στο σημείο εκείνο ο Μασούρας βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Παναιτωλικού, σέντραρε και ο Ελ Αραμπί με εξαιρετικά ζυγισμένη κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για δεύτερη φορά. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Τσιμίκας γύρισε την μπάλα από αριστερά, ο Ελ Αραμπί απέφυγε τον Μαρσιάλ και με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής διαμόρφωσε το τελικό 0-3.

Με το νικητή να έχει ουσιαστικά κριθεί, οι αντίπαλοι συνέχισαν να παίζουν ανοιχτό ποδόσφαιρο και να προσφέρουν καλό θέαμα. Ο Ολυμπιακός έχασε μια καλή ευκαιρία με τον Ραντζέλοβιτς στο 61΄ (απέκρουσε ο Κνετ), ενώ ο Παναιτωλικός είχε μια σπάνια στιγμή για το «γκολ της τιμής», στο 78ο λεπτό: ο Αριγίμπι πλάσαρε, ο Σα απέκρουσε ασταθώς, στη συνέχεια της φάσης η μπάλα κατέληξε στον Ντίας που πλάσαρε με τον Πορτογάλο τερματοφύλακα εξουδετερωμένο, αλλά ο Μπουχαλάκης έδιωξε πάνω στη γραμμή.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δημήτρης Καραντώνης (Ημαθίας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σεμέδο, Ομάρ, Καμαρά, Σουντανί

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κνετ, Σανιά, Γιοβάνοβιτς, Μαρσιάλ, Λουσέρο, Λιάβας (69΄ Καββαδίας), Τσιγγάρας (54΄ Σιέστεντ), Αριγίμπι, Μπαΐροβιτς (63΄ Ντάλσιο), Ταχάρ, Χόρχε Ντίας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Καμαρά (71΄ Μπρούνο), Ποντένσε (56΄ Ραντζέλοβιτς), Μασούρας, Σουντανί, Ελ Αραμπί (64΄ Μπουχαλάκης).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ