ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: Άντε, φτου κι απ΄ την αρχή! Και μία συγγνώμη.

Άντε, φτου κι απ΄την αρχή! Η επιχείρηση “Φωτο-Studio o apodhmos ellhnismos”, στήθηκε πάλι στη γωνία Πανεπιστημίου και Βασιλίσσης Σοφίας! Μην κάνεις “έτσι”  και περάσεις  την είσοδο του κτιρίου, του πάλαι ποτέ κεντρικού Αθηναϊκού ξενοδοχείου, και στράφτουν τα φλας!

 

Ε, οσονούοπω θα αρχίσουν -κι αυτά από την αρχή!- τα ταξιδάκια του νέου ΥΦΥΠΕΞ ανά την υφήλιο, να γνωρίσουμε την ομογένεια, και πάει λέγοντας. Οι παλιοί το έλεγαν “ράβε -ξήλωνε δουλειά να μην σου λείπει”.

 

 

Είχαμε ρωτήσει, αλλά απάντηση δεν είχαμε λάβει. Όθεν επανερχόμεθα: Αλήθεια, από τα χίλια και κάτι ταξίδια (αν κάνω λάθος συγγνώμη, αλλά έχασα το λογαριασμό!) που έκανε στο εξωτερικό ο πρώην ΥΦΥΠΕΞ του ΣΥΡΙΖΑ, Τέρενς Κουίκ, υπάρχει κανένας φάκελος στο γραφείο που να αναφέρεται σε αυτά και να περιγράφει, με αδρές έστω γραμμές, τα προβλήματα που συνάντησε στην ομογένεια, και τα αιτήματά της που άκουσε;

 

Πίσω στην επικαιρότητα της κυψέλης μου. Οι μελισσούλες μου έχουν μία απορία: Αφού, έτσι κι αλλιώς, ό,τι και να σας πουν οι Απόδημοι και οι Ομογενείς, ό,τι και να σας προτείνουν, εσείς ούτε σημασία τους δίνετε. Κάνετε ΠΑΝΤΑ το δικό σας. Το Κυβερνητικό, το Κομματικό. Το “συνδικαλιστικό”.  Όπως κάνατε με την ψήφο των Αποδήμων.

Γιατί,  λοιπόν, τους δέχεστε στα υπουργεία σας και χάνετε τον πολύτιμο (;) χρόνο σας σε “ευχές”, “φιλοφρονήσεις” και στημένες “φωτογραφίες”;

 

Οι μελισσούλες μου σας εύχονται κάθε επιτυχία στα καθηκοντά σας, κ. Υπουργέ! (Να ‘χουνε κι αυτές κάτι να λένε!)

 

 

ZHTΩ ΣΥΓΓΝΏΜΗ, ΑΛΛΆ ΜΙΑ ΕΜΠΎΡΕΤΗ ΊΩΣΗ, ΣΉΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2019, ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΠΈΤΡΕΨΕ ΝΑ ΕΧΩ ΠΛΉΡΗ ΕΙΔΗΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΨΗΦΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. θΑ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΩ ΑΥΡΙΟ, ΠΡΩΤΑ Ο ΘΕΟΣ.

ΧΡ. Μ.