Η δήμαρχος του Whittlesea εξόργισε τους Έλληνες της περιοχής

«Να παραιτηθεί ή τουλάχιστον να ζητήσει συγγνώμη» απαιτούν Έλληνες της Μελβούρνης από την δήμαρχο του Whittlesea Cr Emilia Sterjova.

Αιτία η εμφάνισή της σε μια εκδήλωση μαθητών της λεγόμενης «μακεδονικής» γλώσσας.

Η δήμαρχος έκανε μια ανάρτηση στο Facebook, συνεχάρη τους μαθητές που μαθαίνουν  την γλώσσα τους και σημείωσε ότι και η ίδια φοίτησε σε «μακεδονικό σχολείο» και έμαθε την γλώσσα και αυτό την βοήθησε.

Συγκεκριμένα έγραψε τα εξής:

«Mayor Emilia Lisa Sterjova – City of Whittlesea

9 December

A warm congratulations to our intelligent Macedonian year 12 graduates. ??

?The study of language has many benefits, including the preservation of our stunning cultural diversity.

6 years ago, I graduated from Macedonian school also and have seen how language has helped me better connect to our community.

It’s important to be proud of your heritage. ♥️

честитки студенти! ?»

Η δήμαρχος του Whittlesea Cr Emilia Sterjova κρατώντας σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας. Φώτο: Facebook/ Αφιερωμένη στους κατασκευαστές της Συμφωνίας των Πρεσπών!

Η Cr Emilia Sterjova δεν περιορίστηκε μόνο στην ανάρτησή της αλλά έβαλε και κάποιες φωτογραφίες. Ανάμεσα σ’ αυτές  διακρίνεται η ίδια να κρατά μια σημαία με τον  Ήλιο της Βεργίνας!

Αυτό ήταν! Το Facebook  «πήρε φωτιά». Εκατοντάδες τα σχόλια, κυρίως από ομογενείς, που επικρίνουν την  δήμαρχο για την «οικειοποίηση» ενός ελληνικού συμβόλου και κάποιοι ζητούν την παραίτησή της ή «τουλάχιστον» να ζητήσει συγγνώμη.

Με το θέμα ασχολήθηκε και η εφημερίδα Herald Sun η οποία μάλιστα φιλοξένησε και δηλώσεις του ομογενή παράγοντα της περιοχής Γιώργου Παπαδόπουλου ο οποίος κατηγορεί την δήμαρχο ότι «διχάζει» την τοπική κοινωνία.

«Πρέπει να χαρακτηριστεί ανεπιθύμητη στους χώρους 18 ελληνικών φορέων που δραστηριοποιούνται στον δήμο Whittlesea εκτός και αν ζητήσει συγγνώμη ή παραιτηθεί» είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Η Cr Emilia Sterjova είναι στο επίκεντρο και για τον  ρόλο που έπαιξε στον απόλυση του γενικού διευθυντή του δήμου του Whittlesea, Simon Overland γεγονός που έχει προκαλέσει αναστάτωση και ήδη έχει τοποθετηθεί ειδικό άτομο για να επιβλέπει αποφάσεις και θέματα που αφορούν τον δήμο.

Στην περιοχή Whittlesea ζουν χιλιάδες Έλληνες ενώ μέλη του δημοτικού συμβουλίου είναι και οι ομογενείς Κρις Παυλίδη και Μαίρη Λάλιου.

FB/