Ειδήσεις H ζωή στο Λονδίνο και οι Έλληνες

Το Λονδίνο σφύζει από ζωή, οικονομική-πολιτιστική-κοινωνική.

Είναι μία πόλη λαμπερή που δεν κοιμάται ποτέ. Βέβαια για να ζήσεις την ολότητα μιας τέτοιας πόλη χρειάζονται και ανάλογα χρήματα. Η διαμονή στο κέντρο του είναι ακριβή. Όμως, ζώντας περιφερειακά, όπου είναι αρκετά φθηνότερα, και με το πολύ καλό σιδηροδρομικό δίκτυο, έχεις τη δυνατότητα να βρίσκεσαι σύντομα στο ευρύτερο κεντρικό Λονδίνο και να γεύεσαι τα καλά του.

Η πληθωρική οικονομική ανάπτυξη προσφέρει μεγάλη κινητικότητα στην αγορά εργασίας με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ανεργία. Εξ αιτίας της καπιταλιστικής ανάπτυξης υπάρχει συσσώρευση πλούτου προερχόμενη από όλον τον πλανήτη και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν πάρα πολλές επενδυτικές ευκαιρίες και μία από αυτές είναι τα ακίνητα τα οποία είναι ακριβά και δημιουργούν υπεραξίες. Τα χρήματα όλου του κόσμου επενδύονται στο Λονδίνο και γι ´αυτό υπάρχει μεγάλη ανάπτυξη, πολλές ευκαιρίες για δουλειά και υψηλές αμοιβές.

Στην Βρετανική οικονομία υπάρχει η έννοια του ανταγωνισμού. Είναι μία ξεκάθαρη πολιτική. Εάν θέλεις να έχεις μία ήσυχη και μετρημένη ζωή γίνεσαι ΔΥ και έχεις ένα στάνταρ εισόδημα, που σου επιτρέπει να ζεις περιφερειακά του Λονδίνου, το οποίο φορολογείται με 30%.

Εάν θέλεις να έχεις συνεχή εξέλιξη τότε γίνεσαι ελεύθερος επαγγελματίας και η εξέλιξη είναι αξιοκρατική και ανάλογη των ικανοτήτων σου. Τα δε εισοδήματα σου, που φορολογούνται με 19%, μπορεί να φτάσουν σε μεγάλα ύψη. Επαφίεται στον καθένα να ορίσει τα όρια της δραστηριότητάς του αφού πουθενά δεν υπάρχει η έννοια ‘’πολιτικό μέσο’’ που είναι ανήθικο και στρεβλώνει την οικονομία. Υπάρχουν επιδόματα που είναι μόνον για τους πραγματικά οικονομικά αδύναμους, αφού το σύστημα δουλεύει σωστά και δεν επιτρέπει παραβιάσεις.

Το σύστημα αυτό είναι ο ορισμός της αξιοκρατίας και άρα της δημοκρατίας.

Σε αντιδιαστολή, στην Ελλάδα λειτουργεί μία οικονομία σοβιετικού τύπου όπου η εξέλιξή σου έχει σχέση με τις διασυνδέσεις σου με την πολιτική εξουσία, είτε είσαι ΔΥ είτε επιχειρηματίας, αφού το κράτος βάζει υψηλή φορολογία, διορίζει την πελατεία του, ρυθμίζει τις εργασιακές συνθήκες και ένα τερατώδες δημόσιο είναι εμπόδιο σε κάθε απόπειρα ανάπτυξης.

Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι να φυτοζωεί η ιδιωτική οικονομία που είναι η μόνη που παράγει πλούτο και επειδή δεν υπάρχει ανάπτυξη, δεν υπάρχει κινητικότητα στην αγορά εργασίας, συνθήκη που ευνοεί την υψηλή ανεργία και την ύπαρξη χαμηλών μισθών. Σε μία τέτοια οικονομία οργιάζει η διαφθορά και η λαμογιά. Αυτοί είναι και ο κύριοι λόγοι του brain drain από μία οικονομία στην οποία δεν υπάρχει πρόοδος και προοπτική.

Επακόλουθα αυτής της στρεβλής οικονομίας είναι το δημογραφικό πρόβλημα και η αδύναμη εθνική άμυνα αλλά και η εξωτερική πολιτική αφού κανένας δεν σέβεται μία αδύναμη χώρα. Λόγω αυτής της οικονομίας η χώρα χρεοκόπησε με τους πολίτες να πιστεύουν ότι τα μνημόνια φταίνε για την κρίση ενώ συνέβη ακριβώς το αντίθετο: η κακή οικονομική ανάπτυξη έφερε την κρίση και αυτή με την σειρά της έφερε τα μνημόνια.

Στο Λονδίνο γνωρίζω Έλληνες που δουλεύουν χρόνια εκεί. Άλλοι έχουν διαλέξει στάνταρ δουλειές ώστε να έχουν ένα εισόδημα που τους επιτρέπει να ζουν μετρημένα και αξιοπρεπώς σε περιοχές της πόλης που δεν είναι τόσο ακριβές όσο στο κέντρο. Άλλοι που έχουν περισσότερες δεξιότητες και φιλοδοξίες είναι σε συνεχή εξέλιξη, έχουν υψηλά εισοδήματα και ζουν κεντρικά. Ο τρόπος ζωής όλων προκύπτει από την εργασία και όχι από τις σχέσεις τους με την εξουσία.

Μερικοί Έλληνες ζουν σε αυτήν την πόλη των πολλών ευκαιριών μεταφέροντας την κομμουνισμένη ελληνική νοοτροπία όπου όλα πρέπει να τα ρυθμίζει το γκουβέρνο, οπότε αναρωτιέμαι: γιατί πήγαν σε αυτήν την πόλη αφού είναι αυταπόδεικτη η εύρυθμη λειτουργία της οικονομίας και που εάν το επιδιώξεις εξασφαλίζεις την πρόοδό σου; Δεν μπορούν να σκεφτούν ότι αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που βρήκαν δουλειά στο Λονδίνο ή γενικά στην Βρετανία;

Ενώ στην Βρετανία υπάρχουν πάρα πολλές ευκαιρίες για δουλειά αυτοί εξαντλούν την δραστηριότητά τους με το να καταγγέλλουν τον καπιταλισμό, εξ αιτίας του οποίου έχουν μία καλή δουλειά ανάλογη των ικανοτήτων τους και χωρίς να χρειαστεί να φιλήσουν κατουρημένες ποδιές. Αυτή η συνεχής μίρλα τους δείχνει ότι είναι υπεύθυνοι της μέτριας οικονομικής τους κατάστασης.

Όταν τους λες ότι στο Λονδίνο είναι ο περισσότερος πλούτος πάρα πολλών Ελλήνων που πλούτισαν παρανόμως στην Ελλάδα και ότι αυτή είναι μία από τις παρενέργειες της σοβιετικού τύπου ελληνικής οικονομίας, σε κοιτάνε αμίλητοι.

Τόσα χρόνια πλύση εγκεφάλου από τα ελληνικά φαύλα ΜΜΕ τους έχει στερήσει την δυνατότητα να σκεφτούν ότι η αιτία του εκπατρισμού τους είναι ότι ο πλούτος στην Ελλάδα παράγεται μόνον από το αλισβερίσι με το γκουβέρνο και φυσικά μετά πάει και επενδύεται στο Λονδίνο όπου αυγατίζει και όχι στην χρεοκοπημένη Ελλάδα όπου δεν υπάρχει ανάπτυξη, με αποτέλεσμα να υπάρχει ανεργία και χαμηλοί μισθοί συνθήκες που κάνουν τους νέους να φεύγουν από την χώρα τους και να πάνε στις χώρες, πχ Βρετανία, όπου βρίσκουν δουλειές.

Δηλαδή το ελληνικό πολιτικό σύστημα λειτουργεί με τελείως ανήθικο τρόπο, αφού χωρίζει τους Έλληνες σε αυτούς που έχουν σχέση μαζί του οι οποίοι μπορούν ν´ αποκτήσουν χρήματα και να τα βγάλουν στο εξωτερικό και να δώσουν προοπτική στα παιδιά τους και σε αυτούς που σέβονται τον εαυτό τους και δεν έχουν σχέση με το κράτος οι οποίοι επιβιώνουν δύσκολα και τα παιδιά τους φεύγουν για να βρουν την τύχη τους με πολύ κόπο σε χώρες που παράγουν πλούτο, όπως πχ η Βρετανία. Το ελληνικό πολιτικό σύστημα που παράγει διαφθορά, και γι ´αυτό είναι αντιαναπτυξιακό, θέλει τώρα να μας μπολιάσει με τους κατατρεγμένους όλου του πλανήτη οπότε το κοινωνικό και οικονομικό μείγμα θα καταστεί εκρηκτικό.

Η Θάτσερ παρέλαβε μία χώρα πριν την χρεοκοπία και την έκανε μία ρωμαλέα οικονομία μέλος των G7, την οποία ούτε οι αριστεροί εργατικοί δεν μπόρεσαν να αλλοιώσουν. Έτσι όταν οι Βρετανοί είδαν ότι η Ευρώπη βαδίζει στραβά και σοσιαλιστικά, με μία υδροκέφαλη Βρυξελιώτικη νομενκλατούρα που αμείβεται ηγεμονικά και θέλει να κάνει την Ευρώπη μία ήπειρο χωνευτήρι όλων των κατατρεγμένων οι οποίοι θ’ αλλοιώσουν τον πολιτισμό της, επειδή έχουν την οικονομική δύναμη αποφάσισαν το Brexit. Οι Βρετανοί έχουν το μέταλλο σύντομα να βρουν τον βηματισμό τους στον πλανήτη και να γίνουν μία οικονομική δύναμη.

Φυσικά για εμάς ένα Grexit θα ήταν απόλυτα καταστροφικό αφού η οικονομία μας είναι πολύ αδύναμη, εισάγει τα πάντα και υπάρχει η νοοτροπία του βολέματος που είναι αντιαναπτυξιακή.

Εάν δεν εφαρμοστεί στην Ελλάδα ένα καθαρά φιλελεύθερο οικονομικό σύστημα, και όχι αυτό της κρατικίστικης ΝΔ, που να εξασφαλίζει την αξιοκρατία και την αέναη οικονομική ανάπτυξη, όπως πχ της Βρετανίας, η χώρα θα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και οι νέοι μας θα συνεχίσουν να φεύγουν για δουλειά στο εξωτερικό.

Γιώργος Παράσχος/houseof.news