«Ο βιαστής είσαι εσύ»: Γυναίκες έξω από τη Βουλή ερμηνεύουν τον «ύμνο» ενάντια στη βία

Performance Las Tesis Athens, Greece

Πριν μερικά λεπτά ταρακουνήθηκε το Σύνταγμα και η Βουλή. Όμως ταρακουνήθηκε με ρυθμό.Ρυθμό φεμινιστικό.

Gepostet von Μη γεννήσεις κοριτσάκι am Sonntag, 22. Dezember 2019

Αθήνα.- Από την Χιλή στη ΓΑΔΑ και από το Ηράκλειο της Κρήτης μέχρι έξω από τη Βουλή, όλες οι γυναίκες τραγουδούν με μία φωνή τον ύμνο ενάντια στη βία των γυναικών.

Ειδικότερα, πλήθος γυναικών συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα, μπροστά από τη Βουλή και με τον ήχο από τα τύμπανά τους, τραγούδησαν σε ελληνικούς στίχους και χόρεψαν το τραγούδι «ο βιαστής είσαι εσύ» το οποίο έχει ταξιδέψει και σε άλλες πόλεις της Ευρώπης, όπως στο Παρίσι, στη Βαρκελώνη, αλλά και σε χώρες της Λατινικής Αμερικής.

«Η πατριαρχία μας δικάζει,
μας δικάζει από τη γέννα,
οι γυναίκες τιμωρούνται,
είναι η βία που δεν βλέπεις
Ο βιαστής είσαι εσύ» , βροντοφώναξαν οι γυναίκες σε  απόλυτο συγχρονισμό, ενώ βίντεο από την performance τους έχουν ήδη γίνει viral στο διαδίκτυο.

Σημειώνεται πως αυτή είναι η τρίτη Κυριακή που γυναίκες στην Ελλάδα συγκεντρώνονται για να φωνάξουν τον ύμνο ενάντια στην βία των γυναικών.

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου γυναίκες έξω από το Δικαστικό Μέγαρο του Ηρακλείου είχαν τραγουδήσει πρώτες το «Ο βιαστής είσαι εσύ», ενώ το ίδιο μήνυμα έστειλαν και ακτιβίστριες την προηγούμενη εβδομάδα στο Μοναστηράκι και στην ΓΑΔΑ.

Σημειώνεται πως ο ύμνος «Ο βιαστής είσαι εσύ» αποτελεί  την ελληνική έκδοση του τραγουδιού «El violador eres tu» που ξεκίνησε από το γυναικείο κίνημα Las Tesis στη Χιλή και εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο.