Δημοσκόπηση MRB για τη Realnews: Πρόσωπο της χρονιάς ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η εναλλαγή στην εξουσία και η επικράτηση της Νέας Δηµοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη έφεραν ανατροπή και στα πρόσωπα της χρονιάς, µε τους Ελληνες και τις Ελληνίδες να ψηφίζουν πλέον εκτός από πολιτικούς, τους Στέφανο Τσιτσιπά και Γιάννη Αντετοκούνµπο.

Η θριαµβευτική χρονιά του Στ. Τσιτσιπά, η άνοδός του στην έκτη θέση της παγκόσµιας κατάταξης στο τένις και η λάµψη του άστρου του Γ. Αντετοκούνµπο στον µαγικό κόσµο του ΝΒΑ εδραίωσαν τους δύο νέους στην καρδιά των Ελλήνων, φέρνοντας για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια δύο αθλητές στα πρόσωπα της χρονιάς.

Όσον αφορά τα πρόσωπα του 2019, πρώτος με ποσοστό 26% αναδείχθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δεύτερος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με 17,6%, τρίτος ο Στ. Τσιτσιπάς με 10,8% και τέταρτος ο Γ. Αντετοκούνμπο με 5,5%. Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι στην πέμπτη θέση βρίσκονται ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με 3,9%, ενώ ακολουθεί η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά με 3,1%.

Για το 2020 οι Ελληνες και οι Ελληνίδες εξακολουθούν να τρέφουν υψηλότατες προσδοκίες για το πρόσωπο του Πρωθυπουργού, με τον Κυρ. Μητσοτάκη να εκτιμάται ότι θα είναι το πρόσωπο του 2020 σε ποσοστό 25,6%. Δεύτερος στο ίδιο ερώτημα είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας (8,2%) και ακολουθούν ο Στ. Τσιτσιπάς (7,5%), ο Ερντογάν (6,2%), ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ (3,9%) και ο Βλαντιμίρ Πούτιν (3,4%).