Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων προέστη της Ευχαριστιακής Συνάξεως

Την Κυριακή, 29η Δεκεμβρίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων προέστη της Ευχαριστιακής Συνάξεως και κήρυξε τον θείο λόγο στον Ι. Ναό Αγίας Ειρήνης Dolisie, προ του πέρατος της οποίας εξέφρασε τις ευχαριστίες της τοπικής Εκκλησίας προς τον αφυπηρετήσαντα Διευθυντή των Ορθοδόξων Εκπαιδευτηρίων «Φως Εθνών», κ.Jean Claude Tchilimbou, ενώ διένειμε και τα Ημερολόγια έτους 2020 της Ι.Μητροπόλεως. Ακολούθησε ενοριακή σύναξη και συζήτηση των πιστών με τον Ποιμενάρχη τους.

 

Οι νεοφώτιστοι πιστοί, οι οποίοι το Σάββατο, 29η Δεκεμβρίου 2019, δέχθηκαν το άγιο Βάπτισμα στο βαπτιστήριο της Ενοριακής Κοινότητος Αγίας Ειρήνης πόλεως Ντολιζί από τον Επίσκοπο, μετέχουν ντυμένοι στα λευκά της Ευχαριστιακής Συνάξεως, προκειμένου να λάβουν για πρώτη φορά την Θεία Κοινωνία.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος παρακάθησε σε γεύμα που προσέφερε φιλαδέλφως προς τιμή του ο Σεβ. Ρ/Καθολικός Επίσκοπος Dolisie κ. Bienvenu Manamika στην έδρα του, προς τον οποίο ο Σεβ. κ.Παντελεήμων προσέφερε φωτογραφία του Σεβ. κ. Bienvenu με τον Μακ. Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.Θεόδωρο Β’ που ελήφθη κατά την διάρκεια της Πατριαρχικής επισκέψεως στην πόλη Dolisie την 18η Φεβρουαρίου 2019.

Αμέσως μετά ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ ανεχώρησε οδικώς για την συμπρωτεύουσα Pointe-Noire.

Print Friendly, PDF & Email