Έφυγε σε ηλικία 77 ετών η ηθοποιός Έρρικα Μπρόγιερ- Πως αντέδρασε ο Κώστας Βουτσάς

Αθήνα.- Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών η ηθοποιός Έρρικα Μπρόγιερ.

Η ηθοποιός έδινε εδώ και ένα μήνα μάχη για να κρατηθεί στη ζωή

Η σταρ του ελληνικού κινηματογράφου αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την παράσταση «Η Παριζιάνα» στην οποία εμφανιζόταν ως guest.

Ο παραγωγός ενημέρωσε τους συντελεστές αλλά και το κοινό ότι η Μπρόγιερ αντιμετώπισε ένα πρόβλημα υγείας και θα απουσίαζε κάποιο διάστημα από την παράσταση.

Τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμενε η ηθοποιός και η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε πολύ γρήγορα.

Το τελευταίο διάστημα η Έρρικα Μπρόγιερ νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έχοντας στο πλευρό της την κόρη της Σάντρα Βουτσά, την αδερφή της Μαργαρίτα και ανθρώπους του στενού οικογενειακού της περιβάλλοντος. Ο πρώτος σύζυγος Κώστας Βούτσας ενημερωνόταν συνεχώς για την υγείας της.

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΤΣΑΣ

Το μεσημέρι της Κυριακής(5/1), ο πρώην σύζυγός της, Κώστας Βουτσάς, με τον οποίο απέκτησε μια κόρη, την Σάντρα Βουτσά, μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Μαζί σου Σαββατοκύριακο» χωρίς να μπορεί να κρύψει το σοκ και τη συγκίνησή του.

Εμφανώς ταραγμένος ο Κώστας Βουτσάς αναφέρθηκε στο θάνατο της Ερρικας Μπρόγιερ, λίγο μετά την ολοκλήρωση της παράστασης που παρουσιάζει στο θέατρο «Broadway».

«Δεν το ήξερα, το έμαθα τώρα. Εφυγε… Ηξερα ότι είχε διάφορα προβλήματα, αλλά πήγε από καρκίνο. Θεός σχωρεσ’ την Ερρικα. Ημασταν πολύ αγαπημένοι. Μάθαινα νέα της όλο αυτό το διάστημα, αλλά δεν ήξερα ότι είναι τόσο τραγική η κατάστασή της. Κρίμα, πολύ στενοχωρήθηκα. Η γλυκούλα μου», είπε αρχικά ο Κώστας Βουτσάς.

«Δεν μπορώ να μιλήσω. Θα πάρω τηλέφωνο τώρα την κόρη μου να δω τι γίνεται», συνέχισε σοκαρισμένος ο αγαπημένος ο ηθοποιός, αναφερόμενος στην κόρη του Σάντρα Βουτσά την οποία απέκτησε με την Ερρικα Μπρόγιερ.

Ο έρωτας με τον Κώστα Βουτσά

Για την Έρρικα Μπρόγιερ ο έρωτας ήρθε στις αρχές της δεκαετίας του ’60 μέσα από την γνωριμία της με τον Κώστα Βουτσά.

«Γνωριστήκαμε στα «201 καναρίνια». Στην επίσημη πρεμιέρα της ταινίας καθόταν πίσω μου και στο διάλειμμα έκανε χιούμορ λέγοντάς μου «πώς και δεν έχεις πάρει το Όσκαρ ακόμα;» Μετά την εκδήλωση πήγαμε στο σπίτι του παραγωγού του φιλμ Τζέιμς Πάρις, όπου έκανε ένα μικρό πάρτι.

Εκεί γνωριστήκαμε και μιλήσαμε για πρώτη φορά. Νωρίτερα, βέβαια, τον είχα δει που ερχόταν στα Αστέρια με κοπέλες και χόρευε.

Ολο κοντά μου βρισκόταν! Στη συνέχεια δουλέψαμε εμείς στο Βέμπο κι εκείνος απέναντι σε ένα θέατρο που λεγόταν «του Σαμαρτζή». Πήγαινα εγώ εκεί στα διαλείμματα μας, ερχόταν εκείνος σ’ εμένα στο δικό του και κάπως έτσι ξεκίνησε το ειδύλλιο» έχει αναφέρει η ίδια.

Ο γάμος του διάσημου ζευγαριού ήρθε δύο χρόνια αργότερα. Η Έρρικα Μπρόγιερ ήταν ο πρώτος γάμος του Κώστα Βουτσά με τον οποίο απέκτησε την κόρη της Σάντρα, αλλά δυστυχώς δεν κράτησε πολλά χρόνια.

«Ο Κώστας πάντοτε ήταν γυναικάς. Μόνος του μου είχε πει, όταν πια χωρίσαμε «Έρρικα, αυτό με τα χρόνια επιδεινώνεται». Τουλάχιστον, ο Κώστας τα έλεγε. Άλλοι δεν τα λένε»  είχε δηλώσει σε συνέντευξή της η Έρρικα Μπρόγιερ.

Μπορεί το ζευγάρι να μην έμεινε για πολύ μαζί ωστόσο είχαν μέχρι το τέλος μια σχέση αγάπης.

«Τον λατρεύω τον Κώστα, τον αγαπάω, πιο πολύ τώρα από τότε. Δεν θέλω να ακούσω κάτι για τον Κώστα, προτιμώ να πουν για μένα. Είχα στεναχωρηθεί όταν χωρίσαμε.

Αν και κάτσαμε και μιλήσαμε με τον Κώστα για να χωρίσουμε. Και η Σάντρα δεν το κατάλαβε καθόλου γιατί δεν το είχε καταλάβει.

Περάσαμε και εκείνος και εγώ δύσκολα, αλλά το βρήκαμε» είχε πει η ίδια.

Η Έρρικα Μπρόγιερα μετά το διαζύγιο με τον Κώστα Βουτσά παντρεύτηκε ξανά, τον Γιάννη Μαρινάκη. Έναν άνθρωπο που όπως τονίζει σε συνέντευξή της ήταν πολύ διαφορετικός από τον Κώστα Βουτσά. Ο δεύτερος σύζυγός της δεν είχε σχέση με το χώρο. Ήταν δημόσιος υπάλληλος, με καλή θέση και πολύ μορφωμένος.

«Τον γνώρισα στα πενήντα. Ήμουν ακόμα πολύ όμορφη. Είχα και μια σχολή χορού και γυμναζόμουν κάθε μέρα. Δεν μπορέσαμε να μείνουμε πολλά χρόνια μαζί. Πέθανε. Αλλά, αν μου έλεγαν ποιον από τους δύο θα διάλεγα τώρα, θα διάλεγα τον Κώστα πάλι, όχι για να τον παντρευτώ, μόνο σαν σχέση. Μάλλον ο Κώστας ήταν ο έρωτας της ζωής μου. Ο Κώστας είναι πανέξυπνος κι αυτό είναι μεγάλη δουλειά. Η εξυπνάδα είναι το πρώτο και μετά είναι η ομορφιά για τον άντρα, αλλά και για τη γυναίκα», είχε πει η Έρρικα Μπρόγιερ.