Τα Άγια Θεοφάνεια στον Απόδημο Ελληνισμό

Η μεγάλη γιορτή των Θεοφανείων από τους Ελληνες της ομογένειας Γι’ ακόμη μία χρονιά εορτάστηκε με λαμπρότητα η γιορτή των Θεοφανείων στην πόλη Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού πραγματοποιήθηκε στο Medienhafen (περιοχή του λιμανιού του Ντίσελντορφ) παρουσία πλήθους πιστών της ελληνικής κοινότητας της πόλης καθώς και αρκετών Γερμανών, που ήθελαν να παρακολουθήσουν το ιερό μυστήριο της Ορθόδοξης εκκλησίας.

Ευχές πολλές και καλή φώτιση σε όλες κι όλους!Η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο Νεοχώρι Βοσπόρου.

Gepostet von ΝΕΟΧΩΡΙ ΒΟΣΠΟΡΟΥ – YENIKOY BOGAZICI am Montag, 6. Januar 2020

 

Χρόνια πολλά epiphany eve service and blessing of the waters from Whitestone . Ελογία των νερών από την Malba μετά την Θεία Λειτουργία.

Στις εσχατιές της γης, εκεί που διατηρείται άσβεστη η λάμψη της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης, κ. Πρόδρομος ετέλεσε σήμερα τον Καθαγιασμό των Υδάτων. Δεκάδες πιστοί βούτηξαν για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό και να λάβουν ευλογία. Στην περιοχή της Νοτίου Μαδαγασκάρης όπου καθημερινά δίνεται ένας επώδυνος αγώνας επιβίωσης από τους ντόπιους κατοίκους, υπάρχει ένας μεγάλος σύμμαχος, η Ορθόδοξη Εκκλησία που παρέχει σωματική αλλά κυρίως πνευματική «τροφή».

 

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην προβλήτα της Χάλκης προκειμένου να γιορτάσει τα Θεοφάνεια, χωρίς να πτοείται από τις κακές καιρικές συνθήκες.
Τέσσερις νεαροί και μια κοπέλα βούτηξαν στα παγωμένα νερά.Παράλληλα, Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία έλαβε χώρα σήμερα, Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, επί τη μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων. Σύμφωνα με το ekklisiaonline, κατά την Θεία Λειτουργία ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χειροτόνησε πρεσβύτερο τον διάκονο Γεώργιο Χριστοδούλου από την Αιγιαλούσα της Κύπρου, δρ. Θεολογίας, μετά από παράκληση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β΄.

 

 

 

Φανάρι

Παράλληλα, Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία έλαβε χώρα σήμερα, Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, επί τη μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων.

Σύμφωνα με το ekklisiaonline, κατά την Θεία Λειτουργία ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χειροτόνησε πρεσβύτερο τον διάκονο Γεώργιο Χριστοδούλου από την Αιγιαλούσα της Κύπρου, δρ. Θεολογίας, μετά από παράκληση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β΄.

Θεοφάνεια στη Βενετία

 

 

Θεοφάνεια στη Βενετία – Σήμερα 6 Ιανουαρίου 2020. Και του χρόνου! Epifania in San Giorgio dei Greci. Questa mattina, 6 gennaio 2020. Buon anno sereno a tutti!

 

ΣΕ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ