Ιράν: Συντριβή αεροσκάφους «Boeing 737» με 180 επιβαίνοντες

Ένα αεροσκάφος Boeing 737 συνετρίβη στο Ιράν, λίγο μετά την απογείωση από το διεθνές αεροδρόμιο «Χομεϊνί» της Τεχεράνης, λόγω τεχνικού προβλήματος, σύμφωνα με τα ιρανικά πρακτορεία ειδήσεων FARS και Tasnim.

Σύμφωνα με το κρατικό ειδησεογραφικό δίκτυο ISNA, στο αεροσκάφος επέβαιναν 180 άνθρωποι και είχε προορισμό το Κίεβο της Ουκρανίας.

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA αναφέρει ότι τουλάχιστον 10 ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στον τόπο του δυστυχήματος, χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ιρανικού Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας, τον οποίο επικαλέστηκε το πρακτορείο ειδήσεων IRNA, το Boeing της Ukraine International Airlines αντιμετώπισε τεχνικά προβλήματα και συνετρίβη και στην περιοχή όπου κατέπεσε επιχειρούν σωστικά συνεργεία.

«Το αεροσκάφος έχει πάρει φωτιά. Στείλαμε συνεργεία (των υπηρεσιών έρευνας και διάσωσης) και μπορεί να καταφέρουμε να σώσουμε κάποιους επιβάτες», είπε από τη δική του πλευρά ο Πιρχουσεΐν Κουλιβάντ, επικεφαλής των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών του Ιράν, στην κρατική τηλεόραση. Ο Κουλιβάντ μίλησε για 170 επιβαίνοντες. Τα πρακτορεία ειδήσεων IRNA, FARS και Tasnim έκαναν λόγο για συνολικά 180 επιβαίνοντες (επιβάτες και πλήρωμα).

Πηγή: skai.gr