Μητσοτάκης στους ομογενείς: « Η Ελλάδα επέστρεψε ως μία σοβαρή περιφερειακή δύναμη»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του προς τους ομογενείς, αναφέρθηκε στη νέα σχέση της Ελλάδας με τις ΗΠΑ. Μιλώντας για τη χθεσινή συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και για την επίσκεψή του στο Κογκρέσο εξέφρασε την εκτίμηση ότι «υπήρξε συναντίληψη για τη μεγάλη σημασία που έχει η στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Ηνωμένων Πολιτειών».

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, πρώτη φορά διαπιστώνει στην Ουάσινγκτον τόσο θετικό κλίμα για την Ελλάδα. «Είναι μία πολύ σημαντική ευκαιρία την οποία πρέπει να αξιοποιήσουμε», ανέφερε ο Πρωθυπουργός τονίζοντας ότι η Ελλάδα επέστρεψε «ως μια σοβαρή και υπεύθυνη περιφερειακή δύναμη».

HuffPost Greece

Κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης να μπορούν οι Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους, κάτι που πλέον είναι νόμος του κράτους. «Μετά από 40 χρόνια ατέρμονων συζητήσεων, αυτή η κυβέρνηση πέτυχε οι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους. Χρειάστηκε να κάνουμε συμβιβασμούς για να πετύχουμε την αυξημένη πλειοψηφία αλλά ήταν ένα σημαντικό πρώτο βήμα για την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στην Ομογένεια και την μητέρα πατρίδα», είπε συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός, ενώ μίλησε και για την φιλοεπενδυτική πολιτική που εφαρμόζει.

«Αυτή η κυβέρνηση υποστηρίζει τις επενδύσεις των Αμερικανικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα», επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

HuffPost Greece

Απευθυνόμενος ευρύτερα στην ομογένεια ο Πρωθυπουργός τόνισε: «Η Ελλάδα σας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ. Αλλά αυτή τη φορά στο πλαίσιο ενός νέου θετικού ξεκινήματος και όχι μόνο για την υπεράσπιση της χώρας μας όταν τα συμφέροντα της θίγονται». Και στο πλαίσιο αυτό τους κάλεσε «να γράψουμε όλοι μαζί αυτή τη νέα σελίδα της ελληνικής ιστορίας».

Ακόμη, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο που επιτελεί ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, ο οποίος προσφώνησε νωρίτερα με ιδιαίτερα θερμά λόγια τον Κυριάκο Μητσοτάκη.