Μουδιασμένη η ομογένεια στην Δ. Αυστραλία από τον θάνατο ομογενή ποδοσφαιριστή

Λάτρης του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου ειδικότερα ο Eric Birighitti, φοιτούσε με υποτροφία στο κολέγιο Hastings στις ΗΠΑ, πριν βρει τραγικό θάνατο σε γνωστή παραλιακή πόλη.

Με πολλές υποσχέσεις για μια λαμπρή αθλητική καριέρα, ο Eric Birighitti, ηλικίας μόλις 21ος ετών άφησε την τελευταία του πνοή,  σε γνωστή παραλιακή πόλη της Δυτικής Αυστραλίας, μετά από ένα τραγικό ατύχημα.

Γόνος οικογένειας με DNA… αθλητικό, καθώς ο παππούς του John Birighitti ήταν γνωστός Αυστραλός προπονητής και ο ξάδελφος του Mark τερματοφύλακας με την Central Coast Mariners, ο Eric κατέκτησε την περίοδο 2016/17 με την ομάδα του κολλεγίου Hastings το εθνικό πρωτάθλημα Κολεγιών Αμερικής.

Όπως αναφέρει η τοπική κοινωνία και το DNA από τη μεριά της μητέρας του δεν ήταν καθόλου ευκαταφρόνητο.

Ο παππούς και γιαγιά από την Καστοριά της Μακεδονίας. Η οικογένεια Κουζινά γνωστή και αγαπητή στην ομογένεια της Πέρθης και ο εξάδελφος Δημήτρης Κουζινάς διευθυντής έγκυρης διεθνούς εταιρείας επενδύσεων με έδρα τη Νέα Υόρκη. Εκεί θα άρχιζε φέτος τη μαθητεία του ο Eric.

ο Eric Birighitti

Ωστόσο η μοίρα είχε άλλα σχέδια, ο νέος χρόνος βρήκε τον Eric με την παρέα του στο Esperance μια παραλιακή πόλη της Δυτικής Αυστραλίας, 713 χιλιόμετρα από την Πέρθη.

Απόγευμα της Πέμπτης 2 Ιανουαρίου και η παρέα να επισκέπτεται την παραλία Twilight μια παραλία με απότομους βράχους και πανοραμική θέα.

Ο άτυχος νεαρός γλίστρησε από ένα απότομο βράχο και έπεσε στη θάλασσα, με τους φίλους του να προσπαθούν να τον διασώσουν χωρίς αποτέλεσμα.

Το πτώμα του άτυχου Eric ανασύρθηκε από την θάλασσα την περασμένη Τρίτη.

Μάλιστα σε ένα σημείο πολύ κοντά ένας έμπειρος καταδύτης, ο Gary Johnson σκοτώθηκε από λευκό καρχαρία την περασμένη Κυριακή.

Η τελευταία του ανάρτηση στο Instagram τον έδειχνε χαμογελαστό να εύχεται σε όλους Καλά Χριστούγεννα με το μήνυμα: «Να θυμάστε αυτούς που δεν είναι μαζί σας, να τους αγαπάτε, να τους εκτιμάτε και να χαμογελάτε».