Αιφνίδια επίσκεψη του Λίβυου Στρατάρχη Χαφτάρ στην Αθήνα

Στην Αθήνα βρίσκεται από το βράδυ της Πέμπτης ο Χαλίφα Χάφταρ, ηγέτης του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA).

Πέραν των συναντήσεων με τον έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και με τον έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκο Δένδια, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο κ. Χάφταρ θα έχει και απόψε μία πρώτη ιδιωτική συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, στο ξενοδοχείο στο οποίο θα καταλύσει.

Στο ξενοδοχείο όπου θα διαμείνει, εκεί όπου τον περίμενε ο υπουργός Εξωτερικών έφτασε λίγο πριν τις 21:30 ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ.

Ο ισχυρός άνδρας της ανατολικής Λιβύης αιφνιδίασε τους πάντες, όταν έγινε γνωστό ότι υπό άκρα μυστικότητα ερχόταν στη χώρα μας για σειρά επαφών, τόσο με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και με τον Νίκο Δένδια.

Μπαράζ επαφών την Παρασκευή

Αύριο το πρωί, στις 09:20 θα πραγματοποιηθεί επίσημη συνάντηση των κυρίων Χάφταρ και Δένδια, ενώ στη μία το μεσημέρι -σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές- θα συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο γραφείο του στη Βουλή.

Η επίσκεψη αποκτά ξεχωριστή σημασία, καθώς γίνεται λίγες μόλις ημέρες πριν τη Συνδιάσκεψη που θα γίνει στο Βερολίνο την Κυριακή για τη Λιβύη και στην οποία δεν θα μετάσχει η Ελλάδα, ούτε και η Κύπρος.

Κατά τις ίδιες πηγές, αυτή ήταν η «έκπληξη» στην οποία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός κατά την τηλεοπτική του συνέντευξη στον Alpha.

Άλλωστε ο κ. Μητσοτάκης δεν ανέφερε διόλου τυχαία ότι η Ελλάδα θα θέσει βέτο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σε οποιαδήποτε απόφαση για την Λιβύη.