Αυτό το Σαββατοκύριακο η Αδελαΐδα γίνεται «ελληνική»

Το διήμερο Semaphore Festival -το οποίο πέρυσι κατόρθωσε να σπάσει ρεκόρ συμμετοχής κόσμου όταν υποδέχθηκε πάνω από 38.000 επισκέπτες στην παραλία Semaphore- θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο, 18 και 19 Ιανουαρίου 2020.

Όπως κάθε χρόνο, στις εορταστικές εκδηλώσεις αναμένεται να συμμετέχουν οι περισσότεροι χορευτικοί σύλλογοι της παροικίας, με πρωτεργάτες φυσικά τους μαθητές του Ελληνικού Σχολείου Port Adelaide και τη συμμετοχή 300 εθελοντών.

Το Φεστιβάλ -το οποίο, μάλιστα, στις αρχές του χρόνου βραβεύθηκε ως το καλύτερο Κοινοτικό Γεγονός της Χρονιάς από τον Δήμο Port Adelaide Enfield στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας της Αυστραλίας- άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του πριν από 41 χρόνια και έκτοτε διοργανώνεται ετήσια υπό την αιγίδα της Ενορίας-Κοινότητας Γεννήσεως του Χριστού Port Adelaide.

«Είμαστε αγαπημένοι και ενωμένοι και έτοιμοι πάντα να αντιμετωπίζουμε μαζί τις δυσκολίες που συναντάμε, με την αρωγή και την αμέριστη υποστήριξη και συμπαράσταση της Κοινότητάς μας, των εθελοντών και των δικών μας ανθρώπων. Είμαστε και παραμένουμε μια μεγάλη οικογένεια και θα βάλουμε και φέτος τα δυνατά μας να παρουσιάσουμε το καλύτερο Φεστιβάλ στην Πολιτεία μας» δήλωσε στον «Νέο Κόσμο» ο πρόεδρος της Κοινότητας, Ιωάννης Δουβαρτζίδης, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να συγκεντρώσει γύρω του μια ιδιαίτερα ενθουσιώδη και αφοσιωμένη ομάδα νεαρών παιδιών που συμμετέχουν ενεργά στη διοργάνωση και διεξαγωγή του Φεστιβάλ.

«Δεν θα αφήσουμε το δυσάρεστο και λυπηρό γεγονός της πυρκαγιάς να καταστρέψει το Φεστιβάλ το οποίο κάθε χρόνο περιμένει τόσος κόσμος. Έχουμε ήδη ξεκινήσει τις προετοιμασίες για να υποδεχθούμε όλοι μαζί, ομογενείς και μη, το νέο έτος με ελληνική μουσική, τραγούδια, θεατρικές παραστάσεις και, φυσικά, παραδοσιακές λιχουδιές της πατρίδας μας.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ http://semaphoregreekfestival.com.au/ ή τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην σελίδα τους στο Facebook και στο Instagram sema4greekfest2020.

Facebook Twitter: @NeosKosmos Instagram