Απελευθερώθηκαν οι πέντε Έλληνες ναυτικοί στο Καμερούν

Απελευθερώθηκαν οι πέντε Έλληνες ναυτικοί που κρατούνταν όμηροι στο Καμερούν, ύστερα από ένοπλη επίθεση πειρατών στο υπό ελληνική σημαία τάνκερ «Happy Lady».

Την είδηση γνωστοποίησε μέσω ανάρτησής του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης τονίζοντας: «Εκφράζω τη χαρά μου για την απελευθέρωση των 5 Ελλήνων ναυτικών. Οι συντονισμένες προσπάθειες απέδωσαν. Εύχομαι καλή επιστροφή στην πατρίδα και τις οικογένειές τους».

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε νοσοκομείο του Καμερούν και υποβάλλονται σε γενικές εξετάσεις, ενώ αναμένεται να επιστρέψουν άμεσα στην Ελλάδα.

Πώς έγινε η ένοπλη επίθεση

Η ένοπλη επίθεση σημειώθηκε σε ελληνικό πλοίο στο Καμερούν, τα ξημερώματα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, με τους πειρατές να απαγάγουν πέντε Έλληνες ναυτικούς.

Πρόκειται για τον 45χρονο πλοίαρχο του τάνκερ, τον 26χρονο ανθυποπλοίαρχο, τον 38χρονο μηχανικό και δύο δόκιμους -20 και 21 ετών.

Μετά από περίπου ένα 24ωρο, ωστόσο, οι πειρατές φέρεται να επικοινώνησαν με την πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Ακολούθησαν σκληρές διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς, με την πλευρά την κυβέρνησης να διαβεβαιώνει πάντως πως γίνεται ό,τι είναι δυνατόν για την απελευθέρωσή τους.

Ο 35χρονος τρίτος μηχανικός τραυματίστηκε από εξοστρακισμό σφαίρας. Το μέλος του πληρώματος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής και επέστρεψε στην συνέχεια στην Ελλάδα.

in.gr