Λάρισα – Παναθηναϊκός 0-2

Το «διπλό» ήταν το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό στον θεσσαλικό κάμπο και το πέτυχε, επικρατώντας 2-0 της Λάρισας.

Οι τρεις βαθμοί κρατάνε τον Παναθηναϊκό στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, ανεξαρτήτως των άλλων αποτελεσμάτων της αγωνιστικής.

Βέβαια, για να καταφέρει, χρειάστηκε δύο φορές να ευστοχήσουν οι παίκτες του από την άσπρη βούλα και συγκεκριμένα ο Χατζηγιοβάνης και ο Μπουζούκης. Ο Χατζηγιοβάνης εκτέλεσε το πρώτο πέναλτι στο 24’ και ο Μπουζούκης το δεύτερο στο 90’.

Ενδιάμεσα, ο Χατζηγιοβάνης έχασε την ευκαιρία να τελειώσει το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο, αλλά επέλεξε επιπόλαια να εκτελέσει ένα πέναλτι αλά-Πανένκα και επέτρεψε στον Κρίστενσεν να κάνει την πιο εύκολη απόκρουση της ζωής του.

Οι «πράσινοι» δεν είχαν τόσο μεγάλες φάσεις σε αυτό το παιχνίδι, όμως πέτυχαν το σκοπό τους έστω και από τα 11 βήματα.

Η Λάρισα απέτυχε να νικήσει για πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι στη διάρκεια του 2020 και έχασε έδαφος στη διεκδίκηση των Play Offs. Οι «βυσσινί» φωνάζουν για την υπόδειξη τριών πέναλτι και για τη γενικότερη διαιτησία του Βρέσκα, όμως είναι γεγονός ότι δεν είχαν την απόδοση που έπρεπε.

Με εξαίρεση ένα τέταρτο στο δεύτερο μέρος, δεν μπόρεσε να απειλήσει τον Παναθηναϊκό και έμεινε μακριά από την ισοφάριση. Το σίγουρο είναι ότι θα χρειαστεί μεγάλη βελτίωση από εδώ και πέρα.

ΛΑΡΙΣΑ (Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μιχαήλ, Ουάρντα, Μιλοσάβλιεβιτς, Παπάζογλου, Ζίζιτς, Μόρας (46’ Μπούστος), Καρανίκας (46’ Μούζεκ), Μπέρτος, Κάτσε (64’ Βινίσιους), Αζίγκ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης (84’ λ.τ. Κολοβέτσιος), Κουρμπέλης, Δώνης (72’ Μπουζούκης), Ζαχίντ, Χατζηγιοβάνης, Νάγκι (60’ Ανουάρ), Καμπετσής.

Κυριακή 26/01

15:00 Ξάνθη-ΟΦΗ
15:00 Πανιώνιος-Ατρόμητος
17:15 Παναιτωλικός-Άρης
19:30 ΑΕΚ-Ολυμπιακός

Δευτέρα 27/01

18:00 ΠΑΟΚ-ΝΠΣ Βόλος
20:00 Λαμία-Αστέρας Τρίπολης