Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν για τα 6,8 Ρίχτερ: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνδράμει

«Οι ομάδες μας έρευνας και διάσωσης είναι έτοιμες να βοηθήσουν» ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός – Ο Τούρκος Πρόεδρος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό και σημείωσε ότι προς το παρόν ελέγχεται η κατάσταση από τα τουρκικά συνεργεία

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε αργά το βράδυ της Παρασκευής με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του εξέφρασε τα συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη των Ελλήνων στον τουρκικό λαό για τον αποψινό καταστροφικό σεισμό.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνδράμει στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, εφόσον ζητηθεί.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό, τόνισε ότι προς το παρόν ελέγχεται η κατάσταση από τα τουρκικά συνεργεία και ότι θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση τις πρωινές ώρες.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη συμπάθεια του προς τον τουρκικό λαό και με ανάρτησή του στο Twitter

«Ολόψυχη συμπάθεια στον πρόεδρο Ερντογάν και τον τουρκικό λαό μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την Τουρκία. Οι ομάδες μας έρευνας και διάσωσης είναι έτοιμες να βοηθήσουν», ανέφερε στην ανάρτησή του ο κ. Μητσοτάκης.

(20) Ο χρήστης Prime Minister GR στο Twitter

‘My wholehearted sympathy to President @RTErdogan and the Turkish people following the devastating earthquake that has hit Turkey.

Our search and rescue teams stand ready to assist.’ _

Twitter