Κοροναϊός : Εγκλωβισμένοι τρεις Έλληνες στην Κίνα – Αγώνας δρόμου για την επιστροφή τους

Εγκλωβισμένοι παραμένουν τρεις Έλληνες πολίτες οι οποίοι βρίσκονται στην επαρχία Χουμπέι της Κίνας, την επαρχία όπου βρίσκεται η πόλη Ουχάν – το επίκεντρο της επιδημίας του νέου κοροναϊού.

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν στο in.gr ότι οι τρεις Έλληνες είναι καλά στην υγεία τους και βρίσκονται σε συνεχή επαφή με την ελληνική πρεσβεία στην Κίνα. Με τη σειρά του, το υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε συντονισμό με τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης έτσι ώστε να

Οι τρεις Έλληνες, ένας μόνιμος κάτοικος και δύο που βρέθηκαν στην περιοχή για επαγγελματικούς λόγους, παραμένουν εγκλωβισμένοι καθώς οι κινεζικές Αρχές δεν επιτρέπουν την προσέγγιση κανενός μεταφορικού μέσου στην επαρχία Χουμπέι.

Ένας εξ αυτών βρίσκεται αρκετά κοντά στην Ουχάν, ενώ οι άλλοι δύο βρίσκονται σε πολλές που απέχουν εκατοντάδες χιλιόμετρα από την πόλη από όπου ξέσπασε ο κοροναϊός.

Σημειώνεται ότι στην Ουχάν βρίσκεται και το μόνο αεροδρόμιο της επαρχίας Χουμπέι, από το οποίο έχουν απαγορευτεί όλες οι προγραμματισμένες πτήσεις και πραγματοποιούνται μόνο έκτακτες.

Το γεγονός αυτό δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την επιχείρηση απεγκλωβισμού των Ελλήνων, καθώς ακόμη και αν οι κινεζικές Αρχές δώσουν το «πράσινο φως» για να μεταφερθούν οι τρεις Ελληνες με ασφάλεια στο αεροδρόμιο, θα πρέπει στη συνέχεια να βρεθεί θέση στις πτήσεις επαναπατρισμού, οι οποίες είναι πολύ λίγες.

Το υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί στενά την υπόθεση και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε για του Έλληνες πολίτες.