ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Οι μελισσούλες μου και ο υπουργός!

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Αναταραχή πρωί-πρωί στην “κυψέλη” μου. Μέχρι και οι κηφήνες ξεσηκώθηκαν! Οι μελισσσούλες της ΡΗΡ (ναι, της διπλανής στήλης) άρχισαν τα πανηγύρια! Βςςς, βςςς  χάλαγε ο κόσμος! Και μια βγαίνανε έξω όλες μαζί και μια επέστρεφαν στην κυψέλη!

Αρχικά υπέθεσα ότι «αναστατώθηκαν» επειδή ξύπνησα χαράματα ορεξάτος κι άρχισα τα «κόψε-ράψε»  στα «Τσιμπήματα».  Ωχ, σκέφτηκα,  ποιος ακούει τον κ. γενικό, τον …επιστάτη της κυψέλης, καλέ!  Που πήγε αμέσως ο νους σας στο πονηρό! Μια χαρά άνθρωπος είναι…

Το λοιπόν, πάνω που σκέφτηκα να γυρίσω πλευρό και να συνεχίσω τον ύπνο μου, αδιαφορώντας για την πρωινή λογοδιάρροια του μελισσιού μου, μια μελισσούλα μου, η πιο ζωηρή, μου «τιτίβισε» στ΄ αυτί: «Τυχερούλη»!..

Τυχερούλης εγώ, ωχ λαχτάρα με περιμένει, σκέφτηκα και πριν προλάβει να πετάξει μακριά, τη ρώτησα: Γιατί με είπες τυχερούλη; Μου έκλεισε πονηρά το …δεξί της μάτι και μου απάντησε: «Ματσώθηκες για τα καλά»!

Όσο και να βάραιναν τα βλέφαρά μου από τη νύστα, ανακάθισα στο κρεβάτι μου. «Τι λες, τι μου σκαρώνετε εσείς οι μελισσούλες; Μπας και θέλετε να διεκδικήσετε δεδουλευμένα; Μα εγώ σας έχω εξηγήσει: όλα αφιλοκερδώς! Για την ομογένεια ρε γαμώτο!»

Κούνησε το κεφαλάκι της η μελισσούλα μου. Με λύπη; Με απογοήτευση; Με συμπόνια; Θα σας γελάσω. Δεν κατάλαβα.  Στο «τσαφ» σκάει κι ένας κηφήνας δίπλα της. –Αστον καημένη, κάνει πως δεν καταλαβαίνει…». Τα πήρα στο κρανίο: Τι δεν καταλαβαίνω βρε, κηφήνα, του είπα. –Άσε, μου απαντά. Σε καταλάβαμε εμείς. Κάνεις το κορόιδο για να μην δώσεις ούτε κέρασμα»… Ουουου, σιγοντάρισε από δίπλα η μελισσούλα μου.

Κείνη τη στιγμή να σου καταφθάνει ιδρωμένη και η βασίλισσα της κυψέλης. Μια ζωή αργοπορημένη η «μεγαλειοτάτη». Αλλά πάντα καλά πληροφορημένη! Κοίταξε να δεις, υπήκοε, τα μάθαμε τα νέα. Εισέπραξες από το κράτος για μας  τις μέλισσες  «ποσό του ενός εκατομμυρίου εξακοσίων είκοσι τεσσάρων χιλιάδων τριακοσίων εξήντα πέντε ευρώ και πέντε λεπτών (1.624.365,05€)», ορίστε και η υπουργική απόφαση! Και κάνεις  τουμπεκί, λαμόγιο!..

Όσο και να πεις, όνειρο ξε-όνειρο ταράχτηκα ο δικός σου! Πρώτα κοίταξα ένα ολόγυρα μπας και υπήρχε κοντά στο συννεφάκι μου κανένας εφοριακός. Δεν είδα και αυτό κάπως με καθησύχασε. Μην πληρώσουμε και από πάνω!  Τι λέτε βρε, τους λέω. Είσαστε με τα καλά σας, που λέει και ο πρόεδρος;

Η βασίλισσα ατάραχη εξακολούθησε να με κοιτάει ίσα στα μάτια. –Χμ, νόμιζες θα ξέφευγες από μας, ε; -Γιατί καλή μου βασίλισσα, της απαντάω,. Παράπονο έχεις,  σαν βασίλισσα δεν σ΄ έχω; Ξέρεις που βρίσκονται άλλες βασίλισσες, και πολύ πιο βασίλισσες από σένα; Κι εγώ σε έχω μέσα στα μέλια… Και πρώτα πρώτα, τι είναι αυτό το χαρτί που έχεις στην προβοσκίδα σου;

-Προβοσκίδα να πεις τη δική σου τη μύτη, μου πετάει και συνεχίζει απτόητη –σαν βασίλισσα-: Είναι η υπουργική απόφαση. Σε χρηματοδοτεί το κράτος με 1.624.365,05 ευρώ για μας τις μέλισσες! Και πας να μας τα φας!!!

Απόρησα, αλλά δε μίλησα, κοίταξα μόνο το χαρτί με θανατερή περιέργεια, σκεπτόμενος μήπως δια νυκτός μετακόμισα σε κάποιο άλλο κράτος και δεν το κατάλαβα. Διάβασα:   «Με απόφαση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Κυριάκου Πιερρακάκη εγκρίθηκε η επιχορήγηση (…) Μεταξύ αυτών βρίσκονται και οι δημοφιλείς σειρές “Άγριες Μέλισσες” (…)».  Βρε, φωνάζω, μουρλαθήκατε μπίτι;  Ούτε να διαβάσετε δεν ξέρετε; Ε;

-Γιατί, δεν λέει για τις μέλισσες;

-Ναι, για τις μέλισσες λέει η απόφαση, αλλά ποιες μέλισσες; Ο υπουργός λέει για τις «Άγριες Μέλισσες», καταλάβατε; Τις «άγριες».  Εσείς, ούτε άγριες είσαστε ούτε στον ΑΝΤ1 προβάλλεστε.  Με το ζόρι κάνετε βςςς που χάνεται πριν προλάβετε να το δευτερώσετε… Άστε που εσείς έχετε μια τάξη και μια ηθική, όσο να πεις, στην κυψέλη σας. Ξέρετε ποια πάει με ποιόν.  Ποιος κάνει τι.  Και αν και έχετε βασίλειο, σας κόβω για ποιο δημοκρατικές από τον τσιφλικά τον Δούκα!