Ελλάς το μεγαλείο σου: Της έκλεισαν ραντεβού για νοσοκομειακή εξέταση σε… 2 χρόνια

Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει την ημερομηνία που έκλεισε το Νοσοκομείο Χανίων σε μία ηλικιωμένη, για να κάνει εξέταση!

Η γυναίκα ήθελε να κάνει γαστροσκόπηση και κολονοσκόπηση και το ραντεβού της κλείστηκε για τον Φεβρουάριο. Του 2022!

Η ίδια αρχικά θεώρησε ότι πρόκειται για τυπογραφικό λάθος και επικοινώνησε με το νοσοκομείο, για να διαπιστώσει ότι δεν έγινε κανένα λάθος, αλλά ήταν αυτή η ημερομηνία που της έκλεισαν ραντεβού.

«Όταν μου το είπε, σκέφτηκα να κλάψω ή να γελάσω; Λοιπόν γέλασα πολύ, μα πάρα πολύ. Και όχι γιατί ήταν αστείο, αλλά μόνο ως αστείο μπορεί κανείς να το εκλάβει για να μην θυμώσει πολύ.  Και είναι μέχρι να τύχει στον καθένα και να δει ποιο πραγματικά είναι το σύστημα υγείας για το οποίο πληρώνουμε αδρά και παχυλά όλοι μας. Αυτή είναι η κατάσταση στον χώρο της υγείας και όχι μόνο, τα προβλήματα είναι τεράστια και επειδή δεν τα φωνάζουμε καθημερινά δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν», δήλωσε η κόρη της ηλικιωμένης στο zarpanews.gr.

03/02/2020

Θα ξεκινήσει άμεσα τη λειτουργία του το δεύτερο τακτικό εξωτερικό γαστρεντερολογικό ιατρείο και τα ραντεβού θα επαναπρογραμματιστούν, αναφέρει σε ανακοίνωση το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης ότι έκλεισε σε γυναίκα ασθενή ραντεβού για το 2022. Για το θέμα έχει παρέμβει νωρίτερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος ζήτησε εξηγήσεις από τη διοίκηση του Νοσοκομείου.

«Η νέα Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, σε συνεργασία με τη Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, έχει ήδη προβεί στην πρόσληψη ενός επικουρικού γαστρεντερολόγου ιατρού και τις επόμενες ημέρες το Τμήμα θα ενισχυθεί με ακόμη έναν ιατρό» αναφέρει η ανακοίνωση, η οποία προσθέτει:

«Επίσης, ξεκινάει άμεσα η λειτουργία και δεύτερου τακτικού εξωτερικού γαστρεντερολογικού ιατρείου. Τα ραντεβού που βρίσκονται σε εκκρεμότητα θα επαναπρογραμματιστούν και οι ασθενείς θα ειδοποιηθούν για τις νέες ημερομηνίες».