Υπό αναγκαστική διαχείριση ταξιδιωτική εταιρία ομογενών με χρέη $35 εκατ. δολάρια

Αυστραλία.- Ομογενείς είναι οι ιδιοκτήτες της αυστραλιανής εταιρείας χονδρικής πώλησης πακέτων διακοπών Excite Holidays, με γραφεία και στην Ελλάδα που έπαψε να λειτουργεί και η διεθνής εταιρία οικονομικών υπηρεσιών KPMG, έχει διοριστεί ως διαχειριστής.

Ιδιοκτήτες της είναι οι Νικόλας Σταυρόπουλος και Γιώργος Παπαϊωάννου οι οποίοι ξεκίνησαν την εταιρία το 2002 και πιστεύουν πως θα επιστρέψουν στην αγορά.

Για την ώρα πάντως η Excite Holidays (με έδρα το Σίδνεϊ)  βρίσκεται σε εθελοντική διαχείριση και σύμφωνα με τον διαχειριστή της KPMG, Morgan Kelly  οφείλει κάπου 35 εκατομμύρια δολάρια και κάποιοι δεν αναμένεται να πάρουν τα λεφτά που τους οφείλει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Excite, έχει σημαντική παρουσία σε Αθήνα και Κυκλάδες, ενώ έκανε και outgoing προς Αυστραλία. Μάλιστα, στην ταξιδιωτική αγορά, το συνόδευε πολύ καλή φήμη, σύμφωνα με παράγοντες της συγκεκριμένης αγοράς.

H εταιρία σύμφωνα με δημοσιεύματα, απέκτησε παρουσία στην Αθήνα το 2019, την οποία μάλιστα γιόρτασε «σε ένα υπέροχο πάρτυ όπου είχαν προσκληθεί τα τουριστικά γραφεία της Αθήνας και οι συνεργάτες της εταιρίας».

Το logo της εταιρίας

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αυτά, «…Η Excite Holidays, ο τουριστικός όμιλος με έδρα την Αυστραλία, προσφέρει τώρα και στους τουριστικούς πράκτορες της Ελλάδας την ευκαιρία να έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική της πλατφόρμα για να μπορούν να κάνουν κρατήσεις για διαμονή, δραστηριότητες, και transfers σε όλο τον κόσμο, στις καλύτερες τιμές που διαθέτει»>
Ακόμη, σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα, «Στόχος της Excite Holidays είναι να αυξήσει τον εισερχόμενο τουρισμό στην Ελλάδα με τις κρατήσεις που γίνονται στην πλατφόρμα της από τουριστικά γραφεία από όλο τον κόσμο, αλλά και να προσφέρει στους Έλληνες τουριστικούς πράκτορες τις ειδικές τιμές που διαθέτει σε πολλούς ιδιαίτερα αγαπητούς τουριστικούς προορισμούς. Η Excite Holidays είναι μια εταιρία ελληνικών συμφερόντων με βάση τη Αυστραλία και δραστηριοποιείται εδώ και 17 στο χώρο του τουρισμού. Ήδη διαθέτει στην Αθήνα πάνω από 100 υπαλλήλους, ενώ έχει γραφεία εκτός από την Αυστραλία, στη Νέα Ζηλανδία, στο Ηνωμένο Βασίλειο, και στις ΗΠΑ. Αποτελεί δε τον πρώτο τουριστικό όμιλο στην Αυστραλία που εξειδικεύεται στην Ελλάδα και πουλά εδώ και πολλά χρόνια την χώρα μας.

«Στην αρχή η Ελλάδα αποτελούσε μια δελεαστική λύση για να εγκαταστήσουμε το τηλεφωνικό μας κέντρο και την εξυπηρέτηση των πελατών μας παγκοσμίως λόγω της στρατηγικής της θέσης. Έτσι θα μπορούσαμε να εξυπηρετούμε καλύτερα όλους τους πελάτες μας με υπαλλήλους Έλληνες που έχουν τη φιλοξενία και τον τουρισμό στη καρδιά τους, αλλά και μιλούν άνετα πολλές γλώσσες. Μετά την επιτυχία αυτή, θελήσαμε να αξιοποιήσουμε τη παρουσία μας στην Ελλάδα και να αναδείξουμε τον εισερχόμενο τουρισμό στην χώρα. Έχουμε πάνω από 15.000 τουριστικά γραφεία σε όλο τον κόσμο που αγοράζουν από την πλατφόρμα μας υπηρεσίες και στόχος μας είναι να αυξήσουμε αυτόν τον αριθμό. Παράλληλα, με χαρά αναπτύσσουμε και το δίκτυο μας στην Ελλάδα με συνεργάτες τουριστικά γραφεία που θέλουν να έχουν πρόσβαση στη πλατφόρμα μας και να αγοράζουν τις υπηρεσίες μας», δήλωσε ο Γιώργος Παπαϊωάννου, διευθύνων σύμβουλος της Excite Holidays».

Ο «Νέος Κόσμος» προσπάθησε να επικοινωνήσει με την διεύθυνση της εταιρίας, μετά την είδηση ότι τέθηκε σε εθελοντική διαχείριση αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

πηγή: neoskosmos.com