Συνάντηση Δένδια – Λαβρόφ στο Μόναχο – Τι συζήτησαν

 

Μόναχο.- Οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας καθώς και η περιφερειακή ασφάλεια και η σταθερότητα στην περιοχή, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου για την ασφάλεια.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, είχε σημαντικές συναντήσεις με ξένους αξιωματούχους, ενώ είχε και τετ α τετ με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο.

«Υπήρξε μία πολύ μεγάλη σειρά διμερών επαφών, κατ’ αρχάς με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, τον κ. Lavrov, με τον κ. Dimitrov, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Μογγολίας, με τον οποίο υπεγράφησαν και δύο συμφωνίες, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Λιθουανίας, με τον Αντιπρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU/CSU στη γερμανική Βουλή, καθώς επίσης και με τον Υπουργό Επικρατείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και με την συν-αρχηγό του κόμματος των Πρασίνων στην Γερμανία, όπως επίσης και με τον Υπουργό Εξωτερικών του Κουβέιτ» δήλωσε μετά το πέρας των συναντήσεων ο κ. Δένδιας.

Όπως είπε η ημέρα ήταν μακρά, «αλλά νομίζω μία ημέρα που μας έδωσε την ευκαιρία να εξηγήσουμε σε μία πολύ μεγάλη σειρά συνομιλητών μας την ιδιαίτερη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε στη Μεσόγειο και τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η τουρκική στάση τόσο στη Λιβύη, όσο και γενικά στο πλαίσιο της Ανατολικής Μεσογείου».

Πηγή: skai.gr