Εκδήλωση για την Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας στο Χιούστον

Χιούστον. Το Hellenic Cultural Center of the Southwest υπό την αιγίδα του Προξενείου της Ελλάδος στο Χιούστον του Τέξας πραγματοποίησε εκδήλωση επ’ ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας.

Σε εναρκτήριο χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του οργανισμού κ. Ιωάννης Ρεμεδιάκης αναφέρθηκε στη σημασία εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας και στις ενέργειες του Οργανισμού για τη διάδοσή της στις νοτιοδυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο πρόξενος της Ελλάδος στο Χιούστον κ. Ιωάννης Σταματέκος αναφέρθηκε στη διαχρονική αξία και παγκόσμια προσφορά της ελληνικής γλώσσας, στη σημασία της καθιέρωσης του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας, καθώς και στη χρησιμότητα της εκμάθησής της όχι μόνο ως στοιχείο ταυτότητας αλλά και ως επαγγελματικό και πολιτισμικό εφόδιο. Παρέθεσε δε, σειρά αναγκαίων δράσεων που πρέπει να αναληφθούν για τη διατήρηση και ενίσχυση της εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας στο Τέξας.

Ιωάννης Σταματεκος, Πρόξενος της Ελλάδος.

Βασικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν η φιλόλογος κα Σοφία Βαχτσεβάνου, Δ/ντρια του σχολείου ελληνικής γλώσσας του Αγίου Βασιλείου, η οποία αναφέρθηκε στην ιστορία της ελληνικής γλώσσας, στη χρησιμότητά της και στη σημασία εκμάθησής της σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον όπως αυτό των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Η εκδήλωση έκλεισε με γλωσσικά παιχνίδια στα οποία συμμετείχε το κοινό.

Η φιλόλογος κα Σοφία Βαχτσεβάνου
πηγή:ekirikas.gr