Μόσιαλος μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου για κορονοϊό: Αδικαιολόγητος ο πανικός

Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics, Ηλίας Μόσιαλος, μετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης στη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη συνέχεια μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, τόνισε πως “ο πανικός δεν είναι δικαιολογημένος και μπορεί να κάνει το πρόβλημα του κορονοϊού πολύ μεγαλύτερο. Αν αρχίσουν να πηγαίνουν σε νοσοκομεία χωρίς λόγο, με συμπτώματα γρίπης, καλύτερα να μένουν σπίτι τους παρά να πηγαίνουν στο νοσοκομείο, ιδίως εκεί που νοσηλεύονται ευπαθείς ομάδες ασθενών, όπως είναι καρκινοπαθείς ή ασθενείς που είναι μεταμοσχευμένοι, το πρόβλημα θα γίνει μεγαλύτερο, το πρόβλημα του πανικού θα γίνει μεγαλύτερο από αυτό του κορονοϊού”.

Και επεσήμανε: “Πιστεύω ότι ο ΠΟΥ σύντομα θα κηρύξει πανδημία, αλλά το θέμα είναι κατά πόσο είναι προετοιμασμένος ο πλανήτης να αντιμετωπίσει αυτήν την πανδημία και ιδιαίτερα προηγμένες χώρες όπως η δική μας”.

Πρόεδρος ελληνικής κοινότητας Μιλάνου στον ΑΝΤ1: Δεν χρειάζεται να δημιουργείται πανικός

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου η Σοφία Ζαφειροπούλου, πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας στο Μιλάνο και γιατρός η ίδια αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην ιταλική πόλη αλλά και στα μέτρα που λαμβάνονται για να μην διαχυθεί ο ιός.

Όπως επεσήμανε η κυρία Ζαφειροπούλου: “Στο Μιλάνο επικρατεί ένα κλίμα μαρασμού. Το Μιλάνο το γνωρίζουμε όλοι σαν πόλη της μόδας, του χρηματιστηρίου, της ζωής. Αυτήν τη στιγμή είναι κλειστά τα πάντα, όχι γιατί έχουμε μια επιδημία ή πανδημία, αλλά γιατί είναι τα μοναδικά μέτρα για να εμποδίσουμε τη διάχυση του ιού. Σχολεία, πανεπιστήμια, το δικαστήριο, η Σκάλα του Μιλάνου, ο Καθεδρικός, κινηματογράφοι είναι κλειστά. Κανονικά λειτουργούν τα σουπερμάρκετ, δεν είναι αλήθεια ότι λείπουν τρόφιμα, αυτά είναι εικόνες από την “κόκκινη ζώνη” όπου 50.000 άτομα είναι σε καραντίνα, μπορούν να βγουν από το σπίτι τους να πάνε στο φαρμακείο αλλά και στο σουπερμάρκετ. Αντιμετωπίζουμε έναν ιό που δεν γνωρίζουμε, δεν είναι απλή γρίπη αλλά δεν είναι και πανδημία να προκαλέσει πανικό. Οι δημοσιογράφοι να διατηρήσουν ψυχραιμία και ηρεμία προς το κοινό”.

 

πηγή:ANT1/enikos.gr