Απονεμήθηκαν τα βραβεία “Ευπρέπεια 2019” σε ανταποκριτές ομογενειακών ΜΜΕ

Αθήνα.- Με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού καθ. Ιωάννη Χρυσουλάκη, του βουλευτή της ΝΔ Θόδωρου Ρουσόπουλου , του ελληνοαμερικανού πολιτικού ηγέτη , προέδρου του Hellenic American Union, Χρήστου (Κρις) Σπύρου, και του Επικεφαλής του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Κώστα Τσουτσοπλίδη, ο Σύνδεσμος Ανταποκριτών Διεθνών ΜΜΕ Ελλάδος πραγματοποίησε την 3η ετήσια Τελετή Απονομής των Βραβείων Ανταποκριτών «ΕΥΠΡΕΠΕΙΑ 2019», την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020, στα Γραφεία Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα.

Η  εκδήλωση, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους εκλεκτοί προσκεκλημένοι,  ήταν εφέτος  επικεντρωμένη στους εκπροσώπους και τους ανταποκριτές  των Ομογενειακών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ) και την προσφορά τους στον Απανταχού Ελληνισμό.  Με την ευκαιρία,  ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού Ιωάννης Χρυσουλάκης,  στα πλαίσια του νέου θεσμού που εγκαινίασε η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ) να απονείμει ετησίως τιμητικές διακρίσεις σε Απόδημους Έλληνες που διακρίνονται στο εξωτερικό,  ανακοίνωσε την πρόθεσή του να συμπεριλάβει και ειδικό βραβείο για τους δημοσιογράφους της ομογένειας.

Κατά τη χθεσινή σεμνή τελετή απονομής, με αλφαβητική σειρά, τιμήθηκαν με το Βραβείο ΕΥΠΡΕΠΕΙΑΣ 2019, οι κάτωθι:   Αγγελής Χρήστος  (Ιστοσελίδα «Ομογένεια»), Εφημερίδα «Ελευθερία» Λονδίνου,  Κορίδης Ιωάννης ,  Κωστάκης Κωνσταντίνος , Μαλασπίνας Χρήστος  (Ιστοσελίδα Panhellenic Post) και STAR TV Κεντρικής Ελλάδος.

Οι βραβευθέντες τιμήθηκαν για την μακρόχρονη και ευπρεπή προσφορά τους στα ομογενειακά ΜΜΕ καθώς και την ευπρεπή ενημέρωση των Ελλήνων του εξωτερικού.

Επίσης, Ειδικά Βραβεία απονεμήθηκαν σε Φορείς με Ευπρεπή διαδρομή στο χρόνο: Ελληνική Εθνική Σχολή Βιέννης, Χαρίλαο Ζήκο, (ιδρυτή του Διαπολιτιστικού Συλλόγου «Μακεδονία» Βιέννης) και Εταιρεία «ΜΕΤΑΞΑ». Το βραβείο στην Ελληνική Εθνική Σχολή Βιέννης καθώς και  στον Χαρίλαο Ζήκο, θα απονεμηθούν με τον εορτασμο της εθνικής Επετείου, στις 22 Μαρτίου 2020  σε ειδική εκδήλωση που θα λάβει χώρα στην Εκκλησία της Αγίας Τριάδος, στη Βιέννη.

Η 3η Απονομή Βραβείων “Ευπρέπειας 2019” πραγματοποιήθηκε με την ευγενική  Υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση.

ΡΗΡ: Θα ακολουθήσει αύριο εκτενές ρεπορτάζ καθώς και φωτογραφικό υλικό, από την τελετή απονομής των βραβείων, τις  δηλώσεις των επισήμων και τους χαιρετισμούς των βραβευθέντων.