Με συμμετοχή πλέον των 500 ατόμων το 29ο Συνέδριο της «Ηγεσίας 100» – Η Οργάνωση έφτασε τα 1130 μέλ

Φλόριδα.- Χορηγίες ύψους 2,68 εκατομμυρίων δολαρίων για τη υποστήριξη προγραμμάτων και διακονιών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, ενέκρινε η «Ηγεσία των 100» στη διάρκεια του 29ου ετήσιου συνεδρίου της που διεξήχθη με τη συμμετοχή πεντακοσίων και πλέον ατόμων από τις 20-23 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο «The Breakers» στο West Palm Beach της Φλόριδας.

Παράλληλα, αποφάσισε τη χορήγηση δωρεάς πέντε εκατομμυρίων δολαρίων για την αποπεράτωση του Ιερού Ναού και Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου στο νότιο Μανχάταν, τα οποία θα δοθούν σε δυο ισόποσες δόσεις, η πρώτη φέτος και η δεύτερη το 2021.

Στα ταμεία του ο οργανισμός έχει σήμερα περίπου 97 εκατομμύρια δολάρια, ενώ από το 1989 το συνολικό ποσό που έχει διαθέσει σε χορηγίες -μαζί και με τις φετινές- αγγίζει τα 60 εκατομμύρια δολάρια.

Στις εργασίες του συνεδρίου που είχε ως θέμα «Leadership 100 Moves Forward» παρέστησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος, ο οποίος χαρακτήρισε την Ηγεσία των 100 ως θεμελιώδη πυλώνα στήριξης των διακονιών της Αρχιεπισκοπής, υπογραμμίζοντας την ιδιαίτερα σημαντική προσφορά της στο Ελληνικό Κολλέγιο και τη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού και ο οικείος Ιεράρχης, Μητροπολίτης Ατλάντας,Αλέξιος. Παρόντες ήταν επίσης ο Επίσκοπος Μωκησσού Δημήτριος και ο Επίσκοπος Ζήλων Σεβαστιανός.

Με ξεχωριστό ενδιαφέρον οι σύνεδροι άκουσαν τον π. Δημήτριο Κορδάρη, διευθυντή του Γραφείου Stewardship, Outreach & Evangelism να μιλά για τη συμβολή των χορηγιών της Ηγεσίας των 100 στις δράσεις του Γραφείου του, στο εναρκτήριο φόρουμ το πρωί της Πέμπτης, τον πρόεδρο της αλυσίδας εστιατορίων Chick -fil – A, Τιμ Τασσόπουλο στο Business Forum της ίδιας μέρας, τον Φίλιππο Νικοζήση να παρουσιάζει το βιβλίο του «Have laptop, Will Travel» το πρωί της Παρασκευής και τον Μάικλ Κράτσιο, διευθυντή του Γραφείου Τεχνολογίας του Λευκού Οίκου, που ήταν και ο κεντρικός ομιλητής του συνεδρίου, το μεσημέρι της ίδιας μέρας.

Ο κ. Κράτσιος τιμήθηκε με το Βραβείο Αριστείας «Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος» στη διάρκεια του επίσημου δείπνου το βράδυ του Σαββάτου.

Με ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν τη διάλεξη (αντί της καθιερωμένης Μελέτης της Αγίας Γραφής) του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου το μεσημέρι της πρώτης μέρας, στον οποίο είχαν την ευκαιρία να υποβάλλουν και ερωτήματα.

Το πρωί του Σαββάτου, παράλληλα με το καθιερωμένο Golf Classic των μελών, διεξήχθη μια ακόμη ενδιαφέρουσα συζήτηση στο Φόρουμ των νέων επαγγελματιών /επιχειρηματιών, με τη συμμετοχή των Γιώργου Μπούση, Θεοδώρας Μιστρά και Αθαν Στεφανόπουλου. Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Ντανα Μάνατος.

Το πολύπλευρο έργο της Ηγεσίας των 100 παρουσιάστηκε στη Γενική Συνέλευση του οργανισμού που διεξήχθη το πρωί της Παρασκευής.

Ο πρόεδρος, Αργύρης Βασιλείου, τόνισε στο χαιρετισμό του πως «προχωρούμε προς το αύριο χάρη στα σταθερά θεμέλια του παρελθόντος και τη βεβαιότητα ότι θα μεταλαμπαδεύσουμε τις αξίες αυτές που δημιουργούν νέες ευκαιρίες εξασφαλίζοντας το μέλλον της Εκκλησίας μας».

Στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Αγίου Νικολάου», Μιχάλης Ψαρός, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της δωρεάς των πέντε εκατομμυρίων για την αποπεράτωση του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου, ενώ ευχαριστίες για χορηγίες υποστήριξης που δέχθηκαν εξέφρασαν ο νέος διευθυντής του Ιονικού Χωριού στην Ελλάδα, π. Κυριάκος (Γκάρυ) Κυριάκου και η συμπρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής της Κληρικολαϊκής που θα διεξαχθεί στο Κλίβελαντ του Οχάιο τον προσεχή Ιούνιο.

Στην αναφορά της η εκτελεστική διευθύντρια του οργανισμού, Πολέτ Πούλου, υπογράμμισε την ανοδική πορεία που ακολουθεί η Ηγεσία των 100 που αριθμεί πλέον 1130 μέλη -εκ των οποίων 665 έχουν εκπληρώσει την υπόσχεσή τους. «Τα χρήματα που δίνετε αξιοποιούνται για την ενδυνάμωση και προώθηση της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού», είπε μέσα στα χειροκροτήματα όλων.

Το πρωί της Κυριακής τα μέλη της Ηγεσίας των 100 εκκλησιάστηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Μάρκου στο Μπόκα Ρατόν όπου της Θείας Λειτουργίας και του ετήσιου μνημόσυνου για τους ιδρυτές και τα αποθανόντα μέλη, προέστη ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος συλλειτουργούντων του Μητροπολίτη Ατλάντας Αλεξίου, των Επισκόπων Μωκησσού Δημητρίου και Ζήλων Σεβαστιανού, του ιερατικώς προϊσταμένου π. Μάρκου Λεοντή και ιερέων της περιοχής.

Το επόμενο συνέδριο θα διεξαχθεί τον Φεβρουάριο του 2021 στο Scottsdale της Αριζόνα.

ΔΗΛΩΣΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

«Στην πρώτη μου χρονιά ως Αρχιεπίσκοπος Αμερικής όλα είναι για πρώτη φορά και μια από τις πρώτες φορές που συμβαίνουν όλα στη θητεία μου είναι και η συμμετοχή μου στο Leadership 100 εδώ στη Φλόριδα. Και πρέπει να σας πω ότι είμαι εντυπωσιασμένος όχι μόνο από το επίπεδο της άρτιας οργάνωσης και από το μέγεθος της συμμετοχής αλλά κυρίως από την ποιότητα και το ήθος των ανθρώπων που συμμετέχουν σ’ αυτή την οργάνωση.

Το ήθος των ανθρώπων, των μελών του Leadership 100 είναι αυτό που καθορίζει και το ήθος όλης της οργάνωσης, όλου του Ταμείου που λέγεται L100 και δεν είναι τυχαίο ότι αυτό το Ταμείο έχει εμπνευστεί από τον Αρχιεπίσκοπο Ιάκωβο. Και η κληρονομιά του Αρχιεπισκόπου Ιακώβου είναι ζωντανή και αντικατοπτρίζεται στο ήθος των ανθρώπων που σας ανέφερα. Και το ήθος αυτό είναι ένα ήθος διακονίας στην Αρχιεπισκοπή, ένα ήθος υπηρεσίας προς την Εκκλησία και ένα ήθος πίστεως και αφοσιώσεως στα ιδανικά μας της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού και αυτό νομίζω είναι το γεγονός που ανεβάζει τον οργανισμό αυτόν όχι μόνο στα μάτια του κόσμου αλλά και στα μάτια των πιστών.

Εμαθα ότι υπάρχει μια τεράστια προσέλευση και ένα μεγάλο ενδιαφέρον από τους ανθρώπους να συμμετέχουν στο L100. Γιατί το κάνουν αυτό; Γιατί το αγαπούν και θέλουν να είναι μέλη; Γιατί βλέπουν ότι αυτή η οργάνωση είναι η Εκκλησία. Δεν είναι κάτι πιο πέρα, ούτε μακριά, ούτε έξω από την Εκκλησία, είναι για την Εκκλησία, είναι η ίδια η Εκκλησία και το δεύτερο στοιχείο το οποίο επίσης είναι σημαντικό, βλεπουν ότι τα χρήματα που διαθέτουν σ’ αυτή την οργάνωση γίνονται απολύτως σεβαστά, διαχειρίζονται με αρτιότητα, με υπευθυνότητα, με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα, με αποτέλεσμα τα χρήματα που διαθέτει κάποιος να μένουν ανέγγιχτα και να ανεβάζουν το κεφάλαιο του Ταμείου και το προϊόν που παράγεται από τη σωστή και χρηστή διαχείριση του κεφαλαίου να διατίθεται για τις ανάγκες και τις διακονίες της Εκκλησίας.

Φτάσαμε στο σημείο που εγγίζει το κεφάλαιο τα 100 εκατομμύρια και πρέπει να σας πω ότι μετά από τόσα χρόνια χρηστής υπάρξεως και διακονίας του L100, δε μπορώ να φανταστώ τι θα κάναμε και στη Θεολογική Σχολή και στην Αρχιεπισκοπή και στις διακονίες και στα διακονήματα της Εκκλησίας αν δεν είχαμε το L100. Είναι οι καλύτεροι άνθρωποί μας για τις καλύτερες διακονίες.

Και με την ευκαιρία αυτή ήθελα να εκφράσω την ευαρέσκειά μου, την ευγνωμοσύνη μου και τις ευχαριστίες μου προς όλους εκείνους, είτε είναι στον ουρανό είτε είναι εδώ κοντά μας που εργάστηκαν σκληρά γι΄αυτό το Ταμείο και το ανέβασαν και το έφτασαν μέχρι του σημείου αυτού. Ασφαλώς μακαρίζω τη μνήμη του προκατόχου μου αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Ιακώβου και όλους όσους εμπνεύστηκαν από εκείνον και συνεχίζουν το κληροδότημά του το πνευματικό και το εκκλησιαστικό μέχρι σήμερα και είμαι σίγουρος όσο βλέπω γύρω μου αυτά τα μέλη του L100 που είδα αυτές τις μέρες είμαι σίγουρος ότι αυτό θα συνεχιστεί και στο μέλλον και οι διάδοχοί μου θα παραλάβουν ένα τεράστιο κληροδότημα που θα είναι το κεφάλαιο της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού για την Αρχιεπισκοπή εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

πηγή:anamniseis.net