Μία επιστολή προς την Panhellenic Post

Ιωάννινα.- Λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη επιστολή από την Διευθύντρια Δ.Σ. ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ κυρία Αρετή Τσουμάνη, αναφορικά με την σύμπραξη της Panhellenic Post, ως χορηγός επικοινωνίας στο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα / Διαγωνισμό: «Κύπρος-Ελλάδα-Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες» 2019-2020 με τίτλο: «Ιστορικές και Πολιτιστικές Διαδρομές από την Ελλάδα έως την Κύπρο.  Σύμπραξη Δημοτικό Σχολείο Δελβινακίου-Δημοτικό Σχολείο Καλπακίου Ιωαννίνων- Δημοτικό Σχολείο Χρυσελεούσας ΚΒ’ Λευκωσίας.

Η επιστολή:       

<< ΠΡΟΣ

“Panhellenic Post”

Στα πλαίσια του εορτασμού της επετείου των επτά χρόνων της ’’Panhellenic Post’’ ευχόμαστε καλή συνέχεια σ’ αυτό το συναρπαστικό ταξίδι μέσα στο χρόνο. Ένα ταξίδι που συμπυκνώνει τα βιώματα, τις εμπειρίες και τις ανησυχίες του λαού μας σε όλη την Υφήλιο.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας, η οποία τιμάται κάθε χρόνο την 9η Φεβρουαρίου, είναι ευκαιρία να αναδείξουμε την οικουμενική διάσταση του Ελληνισμού, τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά τα οποία συνθέτουν την ταυτότητά μας.

Η ελληνική γλώσσα είναι φορέας του ευρωπαϊκού αλλά και παγκόσμιου  πολιτισμού. Η  ιστορία και ο πλούτος της την καθιστούν ως μια γλώσσα διαχρονική, παγκόσμιας εμβέλειας. Ένα «μεγαλείο» που οφείλουμε να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού.

Οργάνωση συζητήσεων με καταξιωμένους λογοτέχνες, φιλολόγους, γλωσσολόγους, ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές/ήτριες να προσεγγίσουν διάφορες πτυχές της ελληνικής γλώσσας και τρόπους χρήσης της γλώσσας στη δημιουργία του παγκόσμιου πολιτισμού.

Συμμετέχουμε στο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα / Διαγωνισμό: «Κύπρος-Ελλάδα-Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες» 2019-2020 με τίτλο: «Ιστορικές και Πολιτιστικές Διαδρομές από την Ελλάδα έως την Κύπρο.      Σύμπραξη Δημοτικό Σχολείο Δελβινακίου-Δημοτικό Σχολείο Καλπακίου Ιωαννίνων- Δημοτικό Σχολείο Χρυσελεούσας ΚΒ’ Λευκωσίας.

Βασική επιδίωξη του προγράμματος είναι να αποτελέσει εκπαιδευτική «γέφυρα» ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κύπρο και να ενδυναμώσει τη συνεργασία και την επικοινωνία ανάμεσα στις δύο μαθητικές κοινότητες του Ελληνισμού.

Η “Panhellenic Post” (χορηγός επικοινωνίας) στο Εκπαιδευτικό μας Πρόγραμμα. Πλούσια σε γνώση, σε συναισθήματα και εμπειρίες επιδέχεται την ηθική αναγνώριση της προσπάθειας από τον κάθε ομογενή Έλληνα.

Να συνεχίσει η «ομογενειακή φωνή» να είναι αρωγός  σε κάθε μας πρωτοβουλία.

 

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ

ΤΣΟΥΜΑΝΗ ΑΡΕΤΗ>>