Νέα πρόκληση της Τουρκίας: Στέλνουν 1.000 άνδρες των ειδικών δυνάμεων στα σύνορα με την Ελλάδα

Έβρος.- Ανεβάζει  το θερμόμετρο στον Έβρο η Άγκυρα, στέλνοντας 1.000 αστυνομικούς των ειδικών δυνάμεων στα σύνορα.

Ο Σοϊλού όπως αναφέρει το CNN Turk πέταξε με ελικόπτερο πάνω από τα σύνορα για να επιτηρήσει την κατάσταση στις Καστανιές Έβρου.

Με προκλητικές δηλώσεις και κατηγορώντας την Ελλάδα για απάνθρωπες ενέργειες στον Εβρο ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού ανακοίνωσε ότι «στέλνουμε 1.000 αστυνομικούς ειδικών δυνάμεων στα σύνορα για να εμποδίζουν τις απάνθρωπες ενέργειες των Ελλήνων στον Εβρο. Οι Έλληνες τραυμάτισαν 164 ανθρώπους».

O Σουλεϊμάν Σοϊλού υποστήριξε πως η Άγκυρα προχωρά σε αυτή την κίνηση για να αποτραπούν οι επαναπροωθήσεις από την ελληνική πλευρά.

O Σουλεϊμάν Σοϊλού υποστήριξε πως η Άγκυρα προχωρά σε αυτή την κίνηση για να αποτραπούν οι επαναπροωθήσεις από την ελληνική πλευρά.

«Οι Έλληνες τραυμάτισαν 164 ανθρώπους», ανέφερε κατά την επίσκεψή του στα σύνορα. O Σουλεϊμάν Σοϊλού πέταξε με ελικόπτερο πάνω από τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Ο Τούρκος υπουργός επανέλαβε πως η Τουρκία δεν θα εμποδίζει πλέον τους μετανάστες που θέλουν να περάσουν στην Ελλάδα και την Ευρώπη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «όποιος θέλει να έρθει, έρχεται» και «όποιος περάσει, πέρασε».

«Όπως είπε και ο Πρόεδρός μας, εμείς πλέον δεν εμποδίζουμε τους μετανάστες που θέλουν να περάσουν στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Όποιος θέλει να έρθει έρχεται, όποιος περάσει πέρασε. Η Τουρκία εδώ και εννέα χρόνια έχει αντιμετωπίσει αυτήν την ανθρωπιστική τραγωδία για την οποία σιωπά όλος ο κόσμος. Υπήρξε η κοινή δήλωση της 18ης Μαρτίιου (σ.σ. με την ΕΕ). Εμείς την εφαρμόσαμε. Από πέρυσι συλλάβαμε στην Αδριανούπολη περίπου 137 χιλιάδες λαθραίους μετανάστες. Επιστρέψαμε εθελοντικά 103 χιλιάδες ανθρώπους πίσω στις χώρες τους. ¨Εριξαν πάνω στους ανθρώπους χημικά του 1978. Η ελληνική πλευρά το έκανε αυτό. Καταγγέλλω τη Frontex. Δυστυχώς η Frontex λειτουργεί ως δύναμη καταστολής. Τραυμάτισαν 164 ανθρώπους. Προσπάθησαν να επαναπροωθήσουν 4.900 άτομα. Λένε ψέματα για τις τουρκικές Αρχές. Συνεννοηθήκαμε με τις Ένοπλες δυνάμεις και στέλνουμε σε ολόκληρο τον ποταμό Έβρο 1.000 αστυνομικούς των Ειδικών Δυνάμεων, πλήρως εξοπλισμένους, για να αποτρέψουν τις επαναπροωθήσεις. Μόνο από την Αδριανούπολη πέρασαν 139.070 άτομα».

πηγή:in.gr