Προς αναβολή ή ματαίωση οι εθνικές παρελάσεις στον Απόδημο Ελληνισμό

Αθήνα.- Σε ματαίωση της παρέλασης για την 25η Μαρτίου στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης  οδηγούν τόσο η  ακύρωση των αποστολών των αγημάτων των Ευζώνων στο εξωτερικό για τις παρελάσεις σε ΗΠΑ και Αυστραλία, όπως ανακοίνωσε η Προεδρική Φρουρά, με επίσημο έγγραφό της,  όσο και η απόφαση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τράπμ να αναστείλει όλες τις πτήσεις από Ευρώπη προς τις ΗΠΑ, από αύριο Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020 και για 30 ημέρες.

Η απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναστείλει ΟΛΑ τα αεροπορικά ταξίδια από την Ευρώπη προς τις ΗΠΑ για 30 ημέρες, αρχής γενομένης από αύριο, Παρασκευή,  υπαγορεύθηκε από την κήρυξη, το απόγευμα της Τετάρτης,  Πανδημίας από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (Π.Ο.Υ.) αλλά και από την ανάγκη να ελεγχθεί  η διασπορά του Κοροναϊού στις ΗΠΑ.

Οι εξελίξεις αυτές, δημιουργούν νέα δεδομένα και για την εθνική μας παρέλαση, τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής όσο και για την Αυστραλία και τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, όπου είχαμε εορταστικές εκδηλώσεις. Υπενθυμίζεται ότι η απουσία των Ευζώνων, οι οποίοι αποτελούν έναν ισχυρό πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους, αλλά και της Κερκυραϊκής Μπάντας, η οποία μπορεί να αποφασίστηκε το βράδυ της Τρίτης από την Αθήνα, αλλά και εάν αυτό δεν είχε συμβεί, πάλι θα ματαιώνονταν το ταξίδι της φρουράς από την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ.

Έτσι τυπικό, μάλλον χαρακτήρα θα έχει η σύγκλιση έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου, που έχει ζητήσει ο Πέτρος Γαλάτουλας, προκειμένου η Ομοσπονδία να αποφασίσει για την κορυφαία εκδήλωση του Απόδημου Ελληνισμού. Η αναβολή ή ματαίωσή της είναι πλέον μονόδρομος.

Φωτογραφία αρχείου