ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Ε, οι νεοέλληνες δεν παίζονται! Με τίποτα, όμως!

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Ε, οι νεοέλληνες δεν παίζονται! Με τίποτα, όμως!  Τους έκλεισαν τις παραλίες, για να μην συνωστίζονται και μεταδίδουν τον ιό,  κι αυτοί πήραν τα …βουνά!  Ένα υπαίθριο παρκινγκ όλη η Πάρνηθα, χθες Κυριακή!  Από τους πρόποδες μέχρι την …κορυφή! Πατείς με  πατώ σε! Και ο κοροναϊός …σύννεφο! Μια Κυριακή  που δεν έπρεπε να είναι σαν τις άλλες Κυριακές… Γιατί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ σαν τις άλλες Κυριακές!

Έπρεπε, κανονικά, αντί οι νεοέλληνες να πάρουνε τα όρη και τα λαγκάδια, να μείνουνε μέσα  στο σπίτι και ο Κοροναϊός να πάρει τα Βουνά! Κι από κει, να πάει στον αγύριστο!..  Που ξεπέρασε και τη γαλλική …φήμη! Ναι, καλέ, αυτή που …κυκλοφορεί από …στόμα σε στόμα!

Αλλά, μπα,  να μην πάρουν τον βουνίσιο  αέρα τους  τα παιδιά; Να μην κολυμπήσουν στη θάλασσα, Μάρτη μήνα;  Βλέπετε εν μια νυκτί, γίναμε όλοι χειμερινοί κολυμβητές! Να ξέραμε και μπάνιο, καημός δεν θάτανε!.. Αλλά εμείς, από πισίνα σε μπανιέρα κι από μπανιέρα σε παραλία ένας …πνιγμός δρόμος!

Ε, λοιπόν, εγώ το πήρα απόφαση! Θα κάνω αντίσταση! Θα κάτσω ΜΕΣΑ στο σπίτι! Σπίτι μου σπιτάκι μου και φτωχοκαλυβάκι μου! Και θα βάλω και θερμόμετρο.  Και θα πάρω και την πίεση.  Και θα πίνω συνέχεια ζεστό νερό. Να με δει  ο Κοροναϊός, να με φοβηθεί το μάτι του, το τσακίρικο!   Ε, και μετά θα αρχίσω το γράψιμο! Αυτά έχει ο εγκλεισμός! Επιδίδεσαι σε ανθυγιεινά σπορ, εν γένει!

Πως το είπε ο Τσίπρας; Α, ναι. Μένω στο σπίτι να δω, λέει, και τον γιό μου!  Ρωτάει αν ο γιος του θέλει να τον δει; Τόσο πολύ που έχει συνηθίσει τα χρόνια της παντοδυναμίας του  την απουσία του από το σπίτι, αν τον δει ξαφνικά, θα νομίσει το παιδί  ότι μπήκαν τίποτα διαρρήκτες στο σπίτι!..

Τα χιονοδρομικά τα έκλεισαν! Στις παραλίες έβαλαν φρουρούς!  Στα Σούπερ Μάρκετ έβαλαν φρουρούς! Στους πολιτικούς βάζουν φρουρούς!  Άντε να βάλουνε και στα βουνά φρουρούς  να γίνουμε μια εν γένει …φρουρούμενη κοινωνία! Να βάζαμε φρουρούς και στον Κοροναϊό!  Που κυκλοφορεί, ο αφιλότιμος, ασύδοτος όπως και ο νεοέλληνας! Σαν τη …φήμη! Από …στόμα σε στόμα! Α, ναι, αν και ο κοροναϊός έχει λάβει διαστάσεις πανδημίας, οι τουρίστες φαίνεται πως αισθάνονται ασφαλείς στη χώρα μας καθώς δεκάδες από αυτούς παρακολούθησαν την αλλαγή της φρουράς στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.Εξαρτάται απόπου μας έρχονται… Οι κρουαζιέρες, πάντως, της μιας ημέρας, τέλος!

Αλλά τι ανάγκη  έχουμε; Μίλησε ο γνωστός αστρολόγος Λεφάκης  και προέβλεψε από τηλεοράσεως,  ότι μέχρι τον Απρίλιο, λέει, θα έχουμε το πρόβλημα του Κοροναϊού και το καλοκαίρι θα έχει βρεθεί το αντίδοτο!.. Πάλι καλά που έξω από το Κανάλι του ΟΡΕΝ (ναι, καλέ, του δικού μας του Ιβάν Σαββίδη) δεν περνούσε καμιά τσιγγάνα τουρκογύφτισσα. Θα την έβγαζαν κι αυτήν στον αέρα να μας πει τις προβλέψεις της!

Αν θα μαντέψει σωστά ο Λεφάκης δεν ξέρω, ξέρω, όμως, ότι ανέκαθεν το εμπόριο ελπίδας καλά κρατούσε στην Ελλάδα! Από ξόρκια και χαϊμαλιά, μέχρι «νερό του Καματερού» και  κομποσκοίνια ήταν πάντα σε κάθε δύσκολη περίσταση σε ημερήσια ζήτηση! Μέσα και έξω από τις εκκλησιές. Που μένουν ανοικτές για τους πιστούς –τους πολύ πιστούς, λέμε!-παρά την επέλαση του Κοροναϊού που …λατρεύει το συνωστισμό! Και, κυρίως, τους ηλικιωμένους, και των δύο φύλων! Αυτούς, δηλαδή, που κατ’ εξοχήν γεμίζουν τις εκκλησίες!..

Αλήθεια, ποιος Έλληνας πολιτικός είπε στους Ευρωπαίους οικονομόγους ότι οι Έλληνες θα ζουν μέχρι τα 75 τους χρόνια και μετά …δεν θα έχουμε πια ασφαλιστικό πρόβλημα; Μην το πείτε… πιπέρι! Κόκκινο! Δηλαδή, καυτερό! Τσ,τσ,τσ!