Ένα χειροκρότημα για τους ηρωικούς γιατρούς που δίνουν τη μάχη με τον Κοροναϊό

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Μπράβο σε όσους xειροκροτήσαμε για τους ήρωες γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπούς εργαζόμενους των Νοσοκομείων μας! Ήταν 9:00 το βράδυ ακριβώς, ώρα Ελλάδος, της Κυριακής 15 Μαρτίου 2020,  όταν ένα δειλό στην αρχή, χειροκρότημα ακούστηκε στη γειτονιά, σαν να έδωσε το σύνθημα και σε λίγο δεκάδες και μετά εκατοντάδες χειροκροτήματα έσκισαν την ησυχία της άδειας, από κόσμο στους δρόμους , γειτονιάς της Φρεαττύος, στον Πειραιά. Σιγά-σιγά άνοιγαν παράθυρα, άνοιγαν οι μπαλκονόπορτες και οι κάτοικοι, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, βγήκαν στα μπαλκόνια. Το χειροκρότημα τώρα έγινε πραγματικά δυνατό. Τα σφυρίγματα, οι ζητωκραυγές ήταν σαν ένα ξέσπασμα του κόσμου μετά από μέρες αγωνίας και συσσωρευμένου ανομολόγητου φόβου.

Την ίδια ώρα τα κότερα από την Μάρινα Ζέας σφύριζαν συμμετέχοντας στην εκδήλωση ευχαριστιών προς τους αληθινούς μαχητές του Κοροναϊού, τους γιατρούς που δίνουν τιτάνιο αγώνα σε αντίξοες πολλές φορές συνθήκες, προσπαθώντας καθημερινά να σώσουν ανθρώπινες ζωές που πλήττονται από την πανδημία του Κοροναϊού. ‘Ενα τεράστιο ευχαριστώ και μια εκ βαθέων αναγνώριση της βαθιάς επιστημονικής τους κατάρτισης, της ακούραστης προσφοράς τους, και των ανθρωπιστικών αισθημάτων που κάνουν το έργο τους -δύσκολο και απαιτητικό αφεαυτού του- ανεκτίμητη προσφορά, και ιερό καθήκον.

Παρόμοια συγκινητική ατμόσφαιρα επικράτησε σε όλες τις γειτονιές της Αθήνα, του Πειραιά και των άλλων περιοχών της Αττικής , αλλά και εκτός Αθηνών. Από ό,τι προλάβαμε να ενημερωθούμε, στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Βόλο, αλλά και σε κάθε ελληνική πόλη, οι Έλληνες βγήκαν στα μπαλκόνια και χειροκρότησαν, αποτίοντας, έτσι οφειλόμενο φόρο τιμής σ΄όλους αυτούς με τις λευκές, μπλε και πράσινες μπλούζες, που με αυταπάρνηση πολλές φορές δίνουν τη μάχη να νικήσουν την Πανδημία του Κοροναϊού.

Ήταν μια πρωτοβουλία των πολιτών που ξεκίνησε από το facebook,  υποστηρίχθηκε από επώνυμους και ανώνυμους, από δημοσιογράφους, ηθοποιούς, επιστήμονες, απλούς πολίτες.