ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: Γκρίνια εν μέσω Κοροναϊού

Μελισσούλες μου δεν αντέχω, ιός ξε ιός, περίμενα περισσότερη σοβαρότητα από τους διαφόρους συνεντευξιαζόμενους  αυτές τις δύσκολες μέρες, τουλάχιστον όταν αναφέρονται στον Απόδημο Ελληνισμό. Για να λέμε και  του στραβού το δίκιο, ανέμενα και τα ερωτήματα των δημοσιογράφων να είναι εξειδικευμένα. Για παράδειγμα, ερωτήσεις του τύπου «Θεωρείτε πως η ελληνική Κυβέρνηση έχει διαχειριστεί σωστά μέχρι στιγμής αυτή τη δύσκολη συγκυρία;» κατά την άποψή μου,  είναι ερώτημα για γκάλοπ, και όχι για …μέλος της συγκεκριμένης κυβέρνησης!

Δεν ξέρω, μελισσούλες μου, αν είμαι υπερβολικός, αλλά στο ερώτημα: «Τι ισχύει για τους Έλληνες εργαζόμενους και φοιτητές που σχεδιάζουν να επιστρέψουν άμεσα στην Ελλάδα;» εγώ, μεταξύ όλων των άλλων ήθελα να δω και την ακόλουθη προειδοποίηση προς τους φοιτητές μας: «Τα σύνορα της ΕΕ έχουν κλείσει για τις εκτός «Schengen Area» χώρες. Επομένως, να προσέξουν διότι εφεξής, όσοι επιχειρήσουν να επιστρέψουν αεροπορικώς μέσω της Κωνσταντινούπολης , θα εγκλωβιστούν στην Πόλη καθώς έχουν διακοπεί από τον Ερντογάν οι πτήσεις προς την Ελλάδα». Αν δεν το πουν επίσημα χείλη, ποιοι θα το πουν;

Δεν θυμάμαι, μελισσούλες μου,  το όνομά του, γιατρός ήτανε, αλλά το θεωρώ απόλυτα επιτυχημένο, γι αυτό και σας το μεταφέρω έστω και ανώνυμα: « Σ΄αυτήν τη συγκυρία, το σπίτι μας δεν είναι φυλακή. Είναι η Κιβωτός που σώζει τις ζωές μας»!

Ένας σεφ -κριτής στο “μάστερ σεφ”- το είπε πιο λαϊκά, αλλά το ίδιο δυναμικά: “Ρε μάνα, παλουκώσου στο σπίτι να κάνουμε καλοκαίρι”!