Ο ομογενής πολιτικός Μιχάλης Δουκάκης έχει εισαχθεί σε νοσοκομείο με πνευμονία

Ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης και πρώην υποψήφιος για την Προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών Μιχάλης Δουκάκης έχει εισαχθεί σε νοσοκομείο με πνευμονία. Τονίζεται ότι δεν έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό, αλλά βακτηριακή πνευμονία.

Την είδηση δημοσίευσε η εφημερίδα «Boston Globe» της Βοστώνης. Συγκεκριμένα, ο κ. Δουκάκης, 86 ετών, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Λος Αντζελες της Καλιφόρνιας με βακτηριακή πνευμονία, σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε στην «Globe» το βράδυ της Τρίτης 24 Μαρτίου ο γιος του, Τζον Δουκάκης, 61 ετών.

Οπως έχει γράψει στο παρελθόν ο «Εθνικός Κήρυκας», ο κ. Δουκάκης είναι καθηγητής Πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο Northeastern της Βοστώνης το πρώτο εξάμηνο κάθε ακαδημαϊκού έτους, ενώ στο δεύτερο εξάμηνο μεταβαίνει και διδάσκει στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας -University of California- και διαμένει σε οικία πλησίον του Πανεπιστημίου.

The Boston Globe

@BostonGlobe

Michael Dukakis hospitalized in California for pneumonia, tested negative for COVID-19 http://bos.gl/r3WDFHn 

Former Governor Michael Dukakis.JESSICA RINALDI/GLOBE STAFF

 

Michael Dukakis hospitalized in California for pneumonia, tested negative for coronavirus – The…

The 86-year-old former Massachusetts governor is being treated for bacterial pneumonia at Ronald Reagan UCLA Medical Center in Los Angeles, his son said Tuesday evening.

bostonglobe.com

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο γιος του στην «Globe», ο κ. Δουκάκης αισθάνθηκε αναπνευστική δυσκολία και συμπτώματα δύσπνοιας. Υποβλήθηκε δύο φορές σε εξετάσεις για τον κορωνοϊό Covid-19, αλλά και τις δύο φορές τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά. Εχει διαγνωσθεί με βακτηριακή πνευμονία.

Από όσο είναι σε θέση να γνωρίζει ο «Ε.Κ.» ο κ. Δουκάκης είναι σε εξαιρετική υγεία γενικώς, ενώ ο γιος του είπε ότι «η κατάστασή του τώρα βελτιώνεται συνεχώς, αλλά λόγω των προληπτικών μέτρων που λαμβάνει το νοσοκομείο για την πανδημία του κορωνοϊού δεν μπορεί να έχει επισκέψεις. Είναι απλώς λίγο στενοχωρημένος επειδή δεν έχει εφημερίδες να διαβάσει. Εχει την ‘New York Times’ από προχτές και την ξεφυλλίζει συνέχεια». Ελπίζεται ότι ο κ. Δουκάκης θα λάβει εξιτήριο τις επόμενες μέρες.

Πηγή:ekirikas.gr

Former Massachusetts governor Michael Dukakis has been hospitalized in Los Angeles with bacterial pneumonia but has twice tested negative for the new coronavirus, his son said Tuesday night.

Dukakis and his wife, Kitty, were staying at their second home near the University of California, Los Angeles, where Dukakis teaches each winter quarter, when he experienced respiratory symptoms, John Dukakis said.

Dukakis, 86, who served as governor from 1975-1979 and again from 1983-1991, was admitted to the Ronald Reagan UCLA Medical Center on Friday night, his son said.