Έλληνες «εγκλωβισμένοι» στην Αυστραλία λόγω κορωνοϊού

Καμπέρα.- Πριν λίγες μέρες η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Καμπέρα και τα Ελληνικά Προξενεία σε όλη την Αυστραλία σύστησαν σε όλους τους Έλληνες που βρίσκονται επί αυστραλιανού εδάφους και επιθυμούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα, να το πράξουν το συντομότερο δυνατόν μέσω αεροπορικών εταιρειών που εκτελούν ακόμη πτήσεις.

Τα τελευταία 24ωρα όμως οι αεροπορικές εταιρίες διέκοψαν τις πτήσεις τους από την Αυστραλία (και) προς την Ελλάδα με αποτέλεσμα αρκετοί Έλληνες πολίτες να είναι «εγκλωβισμένοι» στην Αυστραλία.

Για το θέμα αυτό που αποτελεί, βεβαίως, μια από τις πολλές επιπτώσεις που επέφερε ο κορωνοϊός στη ζωή μας, το SBS Greek απευθύνθηκε στον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Μελβούρνη, Δημήτρη Μιχαλόπουλο:

Άγνωστος παραμένει ο αριθμός Ελλήνων πολιτών που έχουν «ξεμείνει» στην Αυστραλία εν μέσω της έξαρσης του COVID-19.

Όπως αναφέρει ο κ. Μιχαλόπουλος αυτή την περίοδο κατόπιν σχετικών οδηγιών του Υπουργείου Εξωτερικών, γίνεται προσπάθεια καταγραφής αυτών των πολιτών.

Στόχος, εξηγεί, «να έχουμε μια καλύτερη εικόνα του ποιοι είναι και ποιες ακριβώς είναι οι ανάγκες τους».

«Το παράθυρο δεν έχει κλείσει ακόμα όπως πληροφορούμαι. Υπάρχει τουλάχιστον μία εταιρεία από τη Μέση Ανατολή που εκτελεί ακόμη τα δρομολόγια. Από εκεί και πέρα βέβαια δεν ξέρουμε τί γίνεται με τις συνδέσεις από αυτή τη χώρα προς ευρωπαϊκούς προορισμούς.

«Η κατάσταση είναι διαρκώς μεταβαλλόμενη γιατί ακριβώς αλλάζουν και τα δεδομένα με τον κορωνοϊό”.

Εκτιμάται ότι υπάρχουν δεκάδες ή και εκατοντάδες Ευρωπαίοι πολίτες – μεταξύ αυτών και Έλληνες – στην Αυστραλία που αναμένουν να επαναπατριστούν.

Οι ενδιαφερόμενοι που βρίσκονται στην πολιτεία της Βικτώριας καλούνται να επικοινωνήσουν με το γενικό προξενείο Μελβούρνης το συντομότερο δυνατόν.

πηγή:sbs.com

φωτογραφία: Η ομογενής πολιτικός κυρία Μικάκου.