Σ. Αναστασιάδης: Η γενέτειρα συμμετέχει ομόψυχα στο βαρύ πένθος των οικογενειών των ομογενών μας που έχουν χτυπηθεί από τον φονικό ιό

Αθήνα. – “Τις δύσκολες αυτές ώρες, η σκέψη μας είναι στραμμένη και προς τον Απόδημο Ελληνισμό,   που δοκιμάζεται και αυτό στις χώρες όπου ζει. Ο Κοροναϊός δεν κάνει διακρίσεις. Οι Έλληνες του Εξωτερικού έχουν ήδη καταβάλει το δικό τους θλιβερό μερίδιο πένθους.  Η γενέτειρα συναισθάνεται τον πόνο και συμμετέχει ομόψυχα στο βαρύ πένθος των οικογενειών των ομογενών μας, που έχουν χτυπηθεί από τον φονικό ιό“. Αυτό τονίζει σε μήνυμά του προς τον Απόδημο Ελληνισμό ο Πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τον Απόδημο Ελληνισμό, Σάββας Αναστασιάδης.

Το πλήρες κείμενο της δηλώσεως του κ. Αναστασιάδη, έχει ως εξής:

Η ανθρωπότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με την Πανδημία του φονικού Κοροναϊόυ (COVID 19) που  έχει εξαπλωθεί σε περισσότερες από 194 χώρες του κόσμου, και ήδη έχει κοστίσει τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας. Μέσα σ΄αυτή τη λαίλαπα, η Ελλάδα έχει καταφέρει να παρουσιάζει τα λιγότερα κρούσματα και τους λιγότερους θανάτους από ό,τι  άλλες χώρες και συνεχίζει να δίνει καθημερινά τη μάχη, με προμετωπίδα το αξιέπαινο ιατρικό και νοσηλευτικό μας δυναμικό.

Τις δύσκολες αυτές ώρες, η σκέψη μας είναι στραμμένη και προς τον Απόδημο Ελληνισμό,   που δοκιμάζεται και αυτό στις χώρες όπου ζει. Ο Κοροναϊός δεν κάνει διακρίσεις. Οι Έλληνες του Εξωτερικού έχουν ήδη καταβάλει το δικό τους θλιβερό μερίδιο πένθους.  Η γενέτειρα συναισθάνεται τον πόνο και συμμετέχει ομόψυχα στο βαρύ πένθος των οικογενειών των ομογενών μας, που έχουν χτυπηθεί από τον φονικό ιό.

Μάλιστα, παρότι η ανάγκη επιτάσσει οι επαναπατρισμοί να γίνονται ελεγχόμενα και για ειδικούς μόνον  λόγους,  προκειμένου να μην υπάρξει έκρηξη της διασποράς τού Κορονοιού, εντούτοις η σκέψη μας, η φροντίδα μας και η αγωνία μας είναι και  οι Απόδημοι Έλληνες και οι Έλληνες ομογενείς. Ήδη, με φροντίδα του ελληνικού κράτους έχουν επαναπατρισθεί χιλιάδες Έλληνες πολίτες από διαφορετικές χώρες του κόσμου όπως από την Ισπανία, την Ιταλία, την Μ. Βρετανία, Τουρκία κ.α.

Η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παρακολουθούν, συμμετέχουν  και μεριμνούν για τη ζωή και τη δράση των αποδήμων Ελλήνων, φροντίζοντας οι σχέσεις  τους με το εθνικό κέντρο να παραμείνουν γερές και ειλικρινείς.

Καλή δύναμη σε όλους τους Έλληνες. Εντός και εκτός των τειχών. Με τη βοήθεια του Θεού, θα ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ

  • Ο Σάββας Αναστασιάδης είναι Βουλευτής ΝΔ Β΄ Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τον Απόδημο Ελληνισμό

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε