ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Μια ζωή Σεραφίνο…

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Με ρώτησαν οι μελισσούλες, της διπλανής στήλης, γιατί τις έχω σε απραξία τόσες μέρες. Το ίδιο θα ήθελα να ρωτήσω και γω τον Κυριάκο! Αλλά που να τον βρω!

-Ρώτα τον και πόσες μέρες ακόμη θα είμαστε έγκλειστοι!  Ούτε τρομοκράτες να είμαστε, φώναξαν εν χορώ οι μελισσούλες μου!

-Μέρες; Μήνες! Τουλάχιστον δύο!

– Και που το ΄μαθες εσύ; Αφού λες δεν μπορείς να βρεις τον Κυριάκο!  Θα σε καταγγείλουμε ως  διασπορέα ψευδών ειδήσεων!

-Καλά, πρέπει να δω τον πρωθυπουργό για να μάθω τι γίνεται;  Ο άνθρωπος δεν προλαβαίνει ανάσα να πάρει με όσα του ‘λαχαν, εμένα θα δει; Ούτε ψύλλος στον κόρφο του! Αφού να σκεφτείτε,  ο Τσίπρας κάνει με τα δυο του χέρια το σταυρό του που έχασε τις εκλογές!

– Ο Τσίπρας; Εμείς να δεις! Σκέφτεσαι να τον είχαμε με Κορωναϊό; Αϊ μανούλα μου!

-Μα καλά, δεν διαβάζετε τα sites; Δεν ακούτε τι λένε επιστήμονες εγχώριοι και αλλοδαποί για το πόσο κρίσιμοι είναι οι προσεχείς δύο μήνες;;

-Εμείς προτιμάμε να ακούμε και να διαβάζουμε τι γράφουν στη Σουηδία, οι Σουηδοί! Ούτε εγκλεισμοί, ούτε περιορισμοί. Δεν τους πιάνει ο Κοροναϊός αυτούς;

-Θα δείξει. Έτσι έλεγε και ο Τζόνσον. Έτσι ξεκίνησε και ο Τραμπ! Σε ό,τι μας αφορά, εμείς Πάσχα θα κάνουμε κατ΄οικον του έκαστος!

-Ωχ!

-Όχι Ωχ, αμήν να λέτε.

-Και γιατί να πούμε αμήν;

-Γιατί φέτος το Πάσχα θα γλιτώσουν το σφάξιμο χιλιάδες αρνάκια! Αυτή είναι η καλή πλευρά του εγκλεισμού. Χώρια που αποφεύγεις να τρακάρεις στο δρόμο  και αυτούς που τους  χρωστάς!

-Για τα αρνάκια χαιρόμαστε. Για τους δανειστές, ας πρόσεχαν!

-Τέλοσπάντων, πως σκέπτεστε να περάσετε το Πάσχα έγκλειστες στις κυψέλες σας μελισσούλες μου;

-Θα το ρίξουμε στην …μπιρίμπα!

-Καλά, και δεν θα σας λείψει η τσίκνα;

-Μπα, τώρα με την απαγόρευση της κυκλοφορίας καθάρισε η ατμόσφαιρα και απαλλαχτήκαμε από την αιθαλομίχλη! Αν λείψει και η τσίκνα, θα ανασάνουμε ελεύθερα!

-Ναι, αυτή είναι η άλλη, η καλή εκδοχή των μέτρων. Δεν κυκλοφορείτε, δεν ξοδεύετε βενζίνη, δεν φθείρεται το ΙΧ σας, και από πάνω εισπράττετε από το κράτος και έναν μισθό 800 ευρώ!

-Και τι να σου κάνουν 800 ευρώ;

-Εγώ σύνταξη παίρνω λιγότερα!

-Ας πρόσεχες!

-Α, ναι; Καλά να δω τώρα που στέρεψε το μέλι, και που θα σας τελειώσουν τα χρήματα τι θα έχετε να τρώτε…  Που βγάζετε μια γλώσσα μεγαλύτερη από το μπόι σας!

-Εμείς θα κάνουμε  ό,τι ‘έκανε ο Σεραφίνο! Θα ονειρευόμαστε κοτόπουλα ψητά και αρνιά σουβλισμένα!

-Έτσι θα χορταίνετε την πείνα σας; Όπως ο Σεραφίνο των παιδικών μας αναγνωσμάτων; Και τι είσαστε εσείς; Κόμικς;

-Κόμικς δεν είμαστε, μια ζωή, όμως, Σεραφίνο, είμαστε!