Τον Μάιο η Γ.Σ. της Κοινότητας Μελβούρνης (του 2019) μέσω διαδικτύου

Μελβούρνη.- Η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης για το… 2019 (που επρόκειτο να γίνει πέρυσι) αναβλήθηκε για τον Μάιο τρέχοντος έτους λόγω κορονοϊού.

Βέβαια, η Συνέλευση του 2019 είχε καθυστερήσει πολλούς μήνες, αλλά τώρα ήρθε και ο κορονοϊός και η αναβολή της κρίθηκε επιβεβλημένη.

Με ανακοίνωσή του προς τα μέλη ο Γ. Γραμματέας της Κοινότητας Κώστας Μάρκος, αναφέρει:

«Γράφουμε για να σας ενημερώσουμε για την Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης & Βικτώριας 2019 και επισυνάπτουμε την Οικονομική Έκθεση που θα παρουσιαστεί στη Συνέλευση.

Με την κοινοποίηση της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης θέλουμε να σας ενημερώσουμε και για τα ακόλουθα:

– Οι αρμόδιες κυβερνητικές Αρχές αναγνωρίζουν ότι ο coronavirus (COVID-19) μπορεί προσωρινά να επηρεάσει τη δυνατότητα των εταιρειών να διοργανώνουν Ετήσιες Γενικές Συνελεύσεις (ΕΓΣ).

– Όλες οι οντότητες που διοργανώνουν Ετήσιες Γενικές Συνελεύσεις (ΕΓΣ) κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου πρέπει να συμμορφώνονται με τους περιορισμούς για τον COVID-19 που επιβάλλει η κυβέρνηση. Αυτοί οι περιορισμοί στις μεγάλες συγκεντρώσεις, οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και οι ανησυχίες των μελών σχετικά με τη συμμετοχή σε συνεδριάσεις λόγω του COVID-19, πρέπει να ληφθούν υπόψη.

– Οι αρμόδιες κυβερνητικές Αρχές έχουν εγκρίνει, μεταξύ άλλων, την «υβριδική» (hybrid) ΕΓΣ (όπου υπάρχει φυσική παρουσία και διαδικτυακή πρόσβαση) ή μια «εικονική» ΕΓΣ που διεξάγεται αποκλειστικά στο διαδίκτυο.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω μέτρα και περιορισμούς, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας αποφάσισε τα εξής:

Η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 3 Μαΐου 2020, στις 2μμ.

– Η Ετήσια Γενική Συνέλευση θα είναι μια «εικονική» (virtual) συνάντηση.

– Καλούμε όλα τα μέλη να συμμετάσχουν μέσω του Διαδικτύου.

– Θα βρείτε οδηγίες για το πως θα εγγραφείτε και θα συμμετάσχετε στο έγγραφο που επισυνάπτουμε.

Παρακαλείσθε να εξετάσετε προσεκτικά τη συνημμένη έκθεση (κατεβάστε την σε μορφή PDF από τον παρακάτω σύνδεσμο) και αισθανθείτε ελεύθεροι να θέσετε οποιοδήποτε ερώτημα έχετε στο Διοικητικό Συμβούλιο είτε μέσω του διαδικτύου είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@greekcommunity.com.au πριν από την Ετήσια Γενική Συνέλευση.

Τέλος, σημειώνουμε ότι αλλαγές σε όλα τα παραπάνω μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή, λόγω των κυβερνητικών εντολών σχετικά με τον Coronavirus (COVID-19).

Με εκτίμηση,
ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΣ
Γενικός Γραμματέας».

Φωτογραφία: Ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας κ. Ντέιβιντ Κόλεμαν, με τον πρόεδρο της Κοινότητας Βασίλη Παπαστεργιάδη, και τον Γενικό Γραμματέα Κώστα Μάρκο, σε παλαιότερη φωτογραφία. Φώτο: Κ. Ντεβές

πηγή:neoskosmos.com