Αγωγή… 20 τρισ. δολαρίων κατά της Κίνας για τον κορονοϊό από τις ΗΠΑ

Αγωγή-«μαμούθ» 20 τρισεκατομμυρίων δολαρίων κατατέθηκε, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής κατά των κινεζικών αρχών για το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού.

Την αγωγή κατέθεσε ο συντηρητικός Αμερικανός δικηγόρος Λάρι Κλέιμαν από κοινού με εταιρεία του Τέξας και στρέφεται κατά της κινεζικής κυβέρνησης, του κινεζικού στρατού, του Ινστιτούτου Ιολογίας της Ουχάν, του επικεφαλής του Ινστιτούτου Σι Ζενγκλί και του αρχηγού του στρατού Τζεν Γουέι. Όπως αναφέρει το Business Today, οι ενάγοντες διεκδικούν 20 τρισ. δολάρια -ποσό μεγαλύτερο από το ΑΕΠ της Κίνας- υποστηρίζοντας, μάλιστα, ότι ο κορονοϊός είναι το αποτέλεσμα βιολογικού όπλου που ετοίμαζαν οι κινεζικές αρχές.

Μεταξύ άλλων κατηγορούν την Κίνα για συνέργεια και συνωμοσία για το θάνατο ανθρώπων, την παροχή υλικής στήριξης σε τρομοκράτες, τη συνωμοσία για να προκαλέσει τραυματισμούς και θάνατο Αμερικανών πολιτών, αμέλεια, επίθεση κ.λπ. Στην αγωγή υποστηρίζουν ότι ο νέος κορονοϊός ξέφυγε από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν και είχε «σχεδιαστεί» από την Κίνα για να επιφέρει μαζικό θάνατο. Καθώς τα βιολογικά όπλα έχουν απαγορευτεί, οι ενάγοντες θεωρούν ότι πρόκειται για τρομοκρατικό όπλο μαζικής καταστροφής.

Οι ίδιοι επικαλούνται δημοσιεύματα για να υποστηρίξουν ότι υπάρχει μόνο ένα μικροβιολογικό εργαστήριο στην Κίνα το οποίο μπορεί να χειριστεί ιούς όπως ο SARS-CoV-2: Αυτό της Ουχάν, από όπου ξεκίνησε η πανδημία. Για να τα καλύψει η Κίνα, όπως ισχυρίζονται οι καταγγέλλοντες, συνέδεσαν όλες τις δηλώσεις σχετικά με τον κορονοϊό με πρωτόκολλα εθνικής ασφάλειας.

Το CBS από την πλευρά του υποστηρίζει πως ερευνητές και ειδικοί της δημόσιας υγείας έχουν επανειλημμένα καταρρίψει τη θεωρία συνωμοσίας ότι ο κορονοϊός ήταν κατασκεύασμα ανθρώπων, με μελέτες που έδειχναν ότι προέρχονται από ζωικό ιό που τελικά “πήδηξε” στους ανθρώπους.

Παρ ‘όλα αυτά, ο ισχυρισμός είχε απήχηση στη Δεξιά, στις ΗΠΑ, με τα συντηρητικά στοιχεία των μέσων ενημέρωσης να ασχολούνται με αυτό για να υποστηρίξουν μια πιο επιθετική αμερικανική στάση απέναντι στην Κίνα.

πηγή:neoskosmos.com