Σάλος για την επιστροφή Βαρουφάκη στην Αίγινα – Τι απαντά

Σφοδρές επικρίσεις δέχεται ο πρόεδρος του ΜεΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης καθώς έφτασε με πλοίο της γραμμής στην Αίγινα εν μέσω περιορισμών στις μετακινήσεις λόγω κορωνοϊού.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, επικαλέστηκε την βουλευτική του ιδιότητα για να μην δείξει τα έγγραφα μετακίνησης σε άνδρες του λιμενικού. Ο επικεφαλής του ΜΕΡΑ25 δικαιολόγησε την μετακίνησή του λέγοντας πως μένει στην Αίγινα, και επέστρεφε από την Αθήνα, όπου είχε λάβει μέρος σε συνεδρίαση της Βουλής την Πέμπτη. «Τα “ρεπορτάζ” περί “σπασίματος της καραντίνας για διακοπές στην Αίγινα” είναι, προφανώς, ανάξια σχολιασμού» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ 25.

Το Λιμενικό του νησιού συνέταξε δικογραφία, δήλωσε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπός του Λιμενικού Σώματος, Νίκος Λαγκαδιανός.

Ο κ. Βαρουφάκης απαντά ότι στην Αίγινα είναι η μόνιμη κατοικία του και πως μετέβη στην Αθήνα για να μιλήσει στη Βουλή. Μάλιστα ο αποδίδει τις αντιδράσεις για την επιστροφή του στην Αίγινα στο ότι ενόχλησε η ομιλία του για το Eurogroup «στο οποιο η κυβέρνηση ‘’πούλησε’’ το ευρωομόλογο».

Να επιστρέψει στην Αθήνα και να ζητήσει συγγνώμη, κάλεσε τον Γιάνη Βαρουφάκη ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης λέγοντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι με την κίνησή του δίνει ένα τελείως λάθος σήμα στους πολίτες. Τόνισε πως οι βουλευτές όντως εξαιρούνται από τα περιοριστικά μέτρα αλλά μόνο για την άσκηση των καθηκόντων τους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο Open κάλεσε τον κ. Βαρουφάκη να αποδείξει ότι στην Αίγινα είναι η μόνιμη κατοικία του.

Yanis Varoufakis

@yanisvaroufakis

Κάποιοι πειράχτηκαν πολύ που πήγα από την Αίγινα στη Βουλή την 9/4 να μιλήσω για το Eurogroup εκείνης της βραιδιάς στο οποίο η κυβέρνηση “πούλησε” το ευρωομόλογο. Κι επειδή δεν είχαν τι να πουν για το οικονομικό επιχείρημα ξεσπάθωσαν που, μετά την ομιλία, επέστρεψα… σπίτι μου!

Πηγή: skai.gr