ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: Κορωνοϊός και Μέτρα – Μήπως το παρακάνουμε;

Αθήνα.- Λάβαμε από τον Διαχειριστή του site “ΕΔΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ” κ. Γιώργο Δήμα και αναδημοσιεύουμε το ακόλουθο e mail, αναφορικά με την Πανδημία του Κοροναϊού και τις θανατερές επιπτώσεις της και στην Ελλάδα.

<<Αγαπητέ κ Μαλασπίνα,

Όπως κάθε πανδημία έχει μια αρχή και ένα τέλος .

Οι Έλληνες ανταποκρίθηκαν στα μέτρα καραντίνας και ακούσαμε τα καλά νέα χθες Μεγάλη Δευτέρα. Ότι τα νέα κρούσματα ήταν  μόνο 31 έναντι προηγουμένων εβδομάδων μεταξύ 60-95 πράγμα που σημαίνει ότι είτε τα μέτρα απέδωσαν ή  ο ιός “έκανε την δουλειά του” στην Ελλάδα και μας αποχαιρετά,  χωρίς να έχουμε κάνει τα ΤΕΣΤ σε όλους τους Έλληνες όπως έγραψες στο Panhellenic Post και χωρίς την εμφάνιση των 500 εργαστηριακών οχημάτων που είχε πει η Κυβέρνηση,  τα οποία θα έκαναν αυτά τα ΤΕΣΤ σε όλους,  όπως συνέστησε ο Π.Ο,Υ από την αρχή της εμφάνισης του φονικού ιού.

Θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για την αναδημοσίευση στην ΡΗΡ άρθρου μας από το ΕΔΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ με ημερομηνία 18 Μαρτίου (πριν ένα μήνα περίπου) με τίτλο ¨”ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ” και στο όποιο κατόπιν  καθημερινής μελέτης μας από το γνωστό www.Cornovirus Wolrdmeter  πρόεκυψε η έξης ερώτηση σχετικά με το φάρμακο χλωροκίνη το οποίο ειναι φθηνό και χορηγείται καθημερινά σε αφρικάνικες χώρες για την πρόληψη και ίαση της μαλάριας ( Ελονοσία)  διαπιστώνοντας ότι ΟΛΑ τα αφρικανικά κράτη είχαν μονοψήφια θύματα και θανάτους συμπεραίνοντας ( κατά την φτωχή μας άποψη ) ότι η χλωροκίνη παίζει ένα  σημαντικό ρόλο στην αποφυγή εξάπλωσης του νέου φονικού ιού. Λίγες ημέρες μετά ακούσαμε ότι η φθηνή χλωροκίνη εξαφανίστηκε από τα φαρμακεία μας.

Τα νέα για την Ελλάδα είναι καλά αφού όπως είπαμε μόνο 31 νέα κρούσματα κατεγράφησαν από χθες μέχρι σήμερα και ο δείκτης νέων κρουσμάτων έχει καθοδική πορεία και θα ήταν μηδενική αν δεν υπήρχαν τα χθεσινά κρούσματα σε καταυλισμούς των Ρομά και μεταναστών και σε ορισμένα γηροκομεία .

Η Ισπανία από 1500 νεκρούς και πολλαπλά κρούσματα “χαλάρωσε” τα μέτρα από χθες και πολλοί επέστρεψαν στις εργασίες των αφού ο δείκτης νεκρών κατέβηκε  στους 567 έναντι 1.100-1500 τις προηγούμενες εβδομάδες.

Για την έγκυρη ενημέρωση και την πορεία του ιού  δεν πρέπει να λαμβάνουμε υπ όψιν τον δείκτη νεκρών οι οποίοι απεβίωσαν σε μεγάλες ηλικίες  (80-95 ετών και άνω) με πολλαπλές άλλες παθήσεις- και  θάνατοι οι οποίοι “χρεώθηκαν” στον κορωναϊό,  αλλά μόνο την μείωση ή αύξηση καθημερινών κρουσμάτων ώστε να κοστολογούμε την  πορεία του ιού.

Θλίβομαι ιδιαίτερα με το κλείσιμο εκκλησιών μας την Μεγάλη εβδομάδα καθώς και το άγριο κυνηγητό ιερέων μας που τόλμησαν να μεταλάβουν πιστούς στις εκκλησιές των αψηφώντας τα μέτρα και πράττοντας  το ιερό και θρησκευτικό λειτούργημά  τους. Ενώ κατά παράδοξο τρόπο επιτρέπονται Λαϊκές αγορές (σύμφωνα με τα μέτρα απόστασης κλπ) κάτι που μπορούσε να γίνει με όσους πιστούς προσέρχονται στις εκκλησίες τηρώντας τα μέτρα της απόστασης και φυσικά μάσκες και γάντια. Δηλαδή τι εννοούν;  να στήσουν οι ιερείς πάγκους στις Λαϊκές να μοιράζουν το Άγιο Φως;;;

Επί τέλους,  πρέπει όλοι να καταλάβουμε ακόμα και η Ορθόδοξη εκκλησία μας ότι δεν είμαστε Αμερική όπου  ο εκάστοτε Πρόεδρος των ΗΠΑ αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του ορκίζεται ενώπιων του Γενικού εισαγγελέα των ΗΠΑ ενώ στην Ελλάδα Πρόεδρος Δημοκρατίας  και νέα κυβέρνηση -βουλευτές κλπ  ορκίζονται ενώπιων του Αρχιεπισκόπου μας ορκιζόμενοι στο “όνομα της Άγιας ομοουσίου και αδιαιρέτου Τριάδος”” όπερ σημαίνει ότι το “πάνω χέρι” το έχει πάντα η εκκλησία μας.

Με εκτίμηση

Γ ΔΗΜΑΣ

ΕΔΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ>>