Κορονοϊός: Έλληνες γιατροί στο Βέλγιο είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης

Έφυγαν από την Ελλάδα την περίοδο της οικονομικής κρίσης αναζητώντας μία καλύτερη τύχη στην Ευρώπη. Δύο Έλληνες γιατροί, αναισθησιολόγοι, που σήμερα εργάζονται σε νοσοκομείο του Βελγίου και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στη μάχη κατά του κορονοϊού μιλούν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

“Δεν είναι τόσο φόβος για εμάς, αλλά φόβος μην κολλήσουμε τον συνάδελφο ή άλλο ασθενή που δεν έχει κορονοϊό” είπε ο Αλέξανδρος Αλέξης ενώ από την πλευρά του ο Γιάννης Βελιζιώτης, είπε: “Το Βελγιο θεωρείται ότι διπλασιάζει τα περιστατικά κάθε έξι μέρες, ενώ η Ελλάδα κάθε δέκα”.

Οι δυό τους εργάζονται στο Νοσοκομείο Ζαν Πιερ των Βρυξελλών, που είναι νοσοκομείο αναφοράς.

“Έχουμε κλείσει εδώ και έναν μήνα τα πάντα αλλά ήδη ο ιός είχε επεκταθεί πάρα πολύ, οπότε έχουμε πολύ περισσότερα κρούσματα, περισσότερους στις Εντατικές… και δυστυχώς τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα απ’ ό,τι στην Ελλάδα, δεν είμαστε σε επίπεδα Ισπανίας και Ιταλίας, αλλά δυστυχώς για μικρή χώρα έχουμε πολλά θύματα και πολλούς νεκρούς” είπε ο Αλέξανδρος Αλέξης.

Ο Γιάννης Βελιζιώτης σημείωσε: “Δεν είχαμε φθάσει ποτέ να έχουμε τόσα θύματα και τόσο μεγάλο αριθμό νεκρών μέσα σε πολύ λίγο χρόνο απ’ ό,τι συμβαίνει με τον ιό”.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1