Κορωνοϊός: Δράμα δίχως τέλος στη Γαλλία με 642 θανάτους σε μία μόνον ημέρα

Παρίσι.- Η κατάσταση στη Γαλλία εξαιτίας του νέου κορωνοϊού είναι δραματική, καθώς για ακόμα μία ημέρα καταγράφηκαν εκατοντάδες νεκροί και χιλιάδες κρούσματα.

Η επιδημία του νέου κορωνοϊού έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής 19.323 θανάτους στη Γαλλία, από τις αρχές Μαρτίου, ήτοι επιπλέον 642 σε διάστημα 24 ωρών, όμως ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται και βρίσκονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας συνεχίζει να υποχωρεί, επισήμανε σήμερα η γενική διεύθυνση Υγείας.

Συνολικά, 11.842 θάνατοι έχουν καταγραφεί σε νοσοκομεία (+364) και 7.481 (+278) σε οίκους ευγηρίας και άλλες υποδομές φροντίδας, διευκρινίζεται σε ένα δελτίο τύπου.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται με τη νόσο Covid-19 ανήλθε σήμερα σε 30.639, καταγράφοντας πτώση 551 ασθενών. Μεταξύ αυτών, 5.833 ασθενείς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και είναι διασωληνωμένοι, ένας αριθμός μειωμένος κατά 194 σε σύγκριση με χθες. Πρόκειται για τη 10η ημέρα που καταγράφεται πτώση στον αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών και την τέταρτη ημέρα που καταγράφεται πτώση στον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται.

Στη δίνη του κορωνοϊού το αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκωλ

Περίπου οι μισοί από τους 2.300 ναύτες του γαλλικού αεροπλανοφόρου Σαρλ ντε Γκωλ και του ναυτικού σχηματισμού που το συνοδεύει, έχουν βρεθεί θετικοί στο νέο κορωνοϊό, σύμφωνα με την Γαλλίδα υπουργό Άμυνας Φλοράνς Παρλί.

Η ίδια δήλωσε στο κοινοβούλιο ότι 1.081 από τα 2.010 διαγνωστικά τεστ έχουν βρεθεί θετικά.

Συνολικά 545 ναύτες έχουν εκδηλώσει συμπτώματα και 24 από αυτούς νοσηλεύονται, όπως πρόσθεσε η ίδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 20 άτομα νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, ωστόσο οι περισσότεροι είχαν ήπια συμπτώματα. Από τις αρχές της εβδομάδας η Γαλλία ξεκίνησε τεστ σε όλο το στράτευμα προκειμένου να γίνει καταγραφή της κατάστασης και εκεί οφείλεται και η ραγδαία αύξηση των δηλωμένων κρουσμάτων στη χώρα.

newpost.gr