Αυστηροί έλεγχοι των μετακινήσεων και τσουχτερά πρόστιμα για τους απείθαρχους

Σε πλήρη ισχύ βρίσκονται τα έκτακτα μέτρα για την αποτροπή συνωστισμού από «απείθαρχους» με μεγάλες συγκεντρώσεις σε συγγενείς και φίλους σήμερα, Κυριακή του Πάσχα για το ψήσιμο του οβελία.

Με μπλόκα σε οδικούς άξονες που οδηγούν σε εξοχικές κατοικίες , χρήση drones αλλά και με συνεχείς ελέγχους, συνολικά 5.000 αστυνομικοί έχουν επιστρατευτεί στην Αττική για να εντοπίσουν τυχόν απείθαρχους.

Οι έλεγχοι σε ταράτσες και ακάλυπτους χώρους πολυκατοικιών θα γίνονται παρουσία εισαγγελέων.

Η κατ’ εξαίρεση μετακίνηση για παροχή βοηθείας ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, ο κωδικός Β4, θα ελέγχεται σαρωτικά από τους αστυνομικούς σε όλη την χώρα. Θα εξετάζουν το σημείο αναχώρησης και τον προορισμό του πολίτη και θα μπορεί να γίνεται μόνο με αποκλειστικά μέχρι δύο άτομα κατά όχημα.

Τσουχτερά τα πρόστιμα

Τα αυστηροποιημένα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας θα ισχύουν έως και τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα.

Για το διάστημα αυτό, επεκτείνεται σε όλη την χώρα το μέτρο του διπλασιασμού του προστίμου στα 300 ευρώ και αφαίρεση των πινακίδων για άσκοπη μετακίνηση.

Καταχρηστική και παραπειστική της περίπτωσης Β4 συνεπάγεται 300 ευρώ πρόστιμο, αφαίρεση πινακίδων για τον οδηγό και 150 ευρώ πρόστιμο στον συνοδηγό.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι 1.000 ευρώ για κάθε άτομο είναι το πρόστιμο για δημόσιες συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων, κάτι που ισχύει και για τις συναθροίσεις για το ψήσιμο οβελία, ενώ όπως επισημαίνουν παράγοντες της Πολιτικής Προστασίας, σε ακραίες περιπτώσεις προβλέπεται και αυτόφωρο, με το άρθρο 285, που αφορά στην αποτροπή διάδοσης νόσου.

Πηγή: skai.gr